Seksi snovi – što zapravo znače?

17.02.2015

Volite li takve snove ili vas ponekad zabrinjavaju?

Ako i spavate to ne znači da vaš libido odmara - ističe Susan Block, seksologinja. Ona kaže kako su snovi često način na koji podsvijest utječe na vaš život, a snovi o seksu ne moraju uvijek biti doslovno shvaćeni. Umjesto toga, oni mogu simbolizirati probleme, želje i nade u svim aspektima nečijeg života. S druge strane, stručnjak za snove Lauri Loewenberg, govori kako obraćajući pozornost na seksualne snove možete na pravi način dobiti ono što želite od vašeg života. Primjerice, zapisujte na papir što sanjate i na temelju toga pokušajte zaključiti što vam podsvijest želi reći.

Međutim, snovi ponekad uopće ne znače i ne predstavljaju ono što sanjate, nego sasvim nešto drugo (iako to nije uvijek pravilo). Podsvijest u snovima oslobađa skrivene strahove i želje koji su jedinstveni za svaku osobu i zato ih je ponekad teško generalno tumačiti. Bez obzira na to što sanjate, morate prihvatiti činjenicu da su seksi snovi sasvim nešto normalno. Ne donose i ne znače ništa loše, već su samo odraz psihološkog zdravlja koje može imati veze sa stvarnošću, ali i ne mora imati veze.

Seksualni snovi mogu pobuditi osjećaje koji u osobi i njezinim mislima ostaju još i par dana nakon. Seks je najmoćniji ljudski nagon i zato ne iznenađuje činjenica da u ljudima ostavlja svakakve pobuđene misli i razmišljanja. Tijekom spavanja, um je slobodan da luta i tako nastaju snovi koji zaista mogu biti svakakvi.

Primjerice, često snovi u kojima uzaludno tražite neki prostor znače nedostatak povezanosti između vas i vašeg partnera u svakodnevnom životu. Razmislite o tome koliko vremena provodite zajedno, jeste li dovoljno posvećeni jedno drugome i kako to ispraviti. Posebno tome posvetite pažnju ako se takvi snovi ponavljaju.


Seks s poznanikom ili možda sa šefom?

Sanjali ste strastveni seks sa svojim susjedom ili prezgodnim prijateljem svog dečka? Možete odahnuti. To ne znači da vi ustvari želite varati, već samo da se divite toj osobi i potajno želite posjedovati neku od njegovih osobina i vrlina. I to nije ništa loše i nešto radi čega biste se morali osjećati krivo radi svojih snova.

Vrući, seksi snovi s vašim šefom? Sigurno vam nije bilo lako ujutro kada ste shvatili što ste sanjali. Međutim, takva vrsta snova uopće ne predstavlja to što mislite i oko čega ste zabrinuti. To znači da se želite na određeni (poslovni) način zbližiti sa svojim šefom, ali nipošto ne uključuje nikakve znakove seksualnosti i slično. Ovi snovi ukazuju koliko zapravo cijenite poslovan stil i ideje svog šefa te njegov način rukovođenja. Sasvim su bezazleni i u njima nema ničeg seksualnog.

Letenje

Potpuna sloboda i neopterećenost. Seksolozi ističu kako su snovi u kojima sanjate da letite usko povezani s orgazmom. Snovi o letenju mogu biti pokazatelj frustracije u vezi trenutnog stanja vlastitog seksualnog života i potajne želje o predanosti.

Seks s poznatom osobom

U snovima i podsvijesti i najzgodniji muškarac svijeta (iako je oženjen) može biti vaš. Ovi snovi deklariraju se kao nedostatak pažnje u svakodnevnom životu. Ta pažnja ne odnosi se samo na ljubavni život osobe, već i na odnose s kolegama, prijateljima, obitelji...


Izvor: prevention.com/zena.hr

Tagovi: snovi značenje seks
loading...