Seks koji traje 30, 60 ili 90 minuta možda zvuči zabavno, ali...

impotencija, sexy, sex, zdravlje, sex, sex, sex, sex, sifilis, sex, sex, sex, seks, mrak, ljubav, seks, predigra, seks, debeljuce, seks, bol, seks, znanost, seks, plaža, uhićenje, seks, okidači, strast, analni seks, seks, savjeti, orgazam, seks, seks, orgazam, zadovoljstvo, seks, poze, krevet, seks, fenomen, ljubavnik, pažnja, veze, seks, krevet, partneri, žena, orgazam, seks, seks, orgazam, muškarac žena, muškarci, seks, orgazam, seks, škola, orgazam, seks, raspoloženje, seks, ubojstvo, seks, krikovi, seks, pitanja, odgovori, rekordi, seks, razum, načini, seks, seks, znojenje, seks, stvari, seks ljubav, sex orgazam, svršavanje, predigra, užitak, seksualni čin, doživljavanje istovremenog vrhunca, Jača imunitet, seks ljubav, seks, ublažava bol, Čini vas sretnim, Smanjuje anksioznost, seks navike, maraton, ljubav, seks navike, partnerica, način, seks navike, suprug, supruga, mastrubacija, ljubav, seks u dvoje, seksualno aktivan, seks u dvoje, poze, cure, seks prakticiranje, spolni odnosi, par
Maratonski seks mnogima je nedostižan, ali oko pet posto njih ima iskustva s odgođenom ejakulacijom na redovnoj osnovi, što znači da im treba i do pola sata da ejakuliraju, ako uopće i ejakuliraju.
Možda vam to zvuči zabavno, dok vam se ne dogodi pa shvatite da to može biti poprilično iscrpljujuće i frustrirajuće.

Zašto muškarac ne može postići vrhunac?

Vjerojatno se svaki muškarac našao u situaciji da ne može ejakulirati ili da mu treba dugo vremena. No, ako se događa često, više je krivaca za to. 'Neki muškarci teško postižu orgazam tijekom vaginalnog ili oralnog seksa. Ponekad je to zbog uobičajenih tehnika samozadovoljavanja kao naprimjer stimulacije rukom, a to pruža sasvim drugačiji osjećaj od vaginalnog ili oralnog seksa', objašnjava Debby Herbenick, doktorica i znanstvenica te autorica knjige Because It Feels Good. 'Kirurški zahvat na zdjelici, antidepresivi, spinalne ozljede i psihološki čimbenici poput intenzivnog straha od trudnoće, također mogu biti uzrok tome što muškarac teško postiže orgazam', nadodaje.

Kako se žena osjeća tijekom maratonskog seksa?

To može čak uzeti danak u vezi. 'Istraživanja su pokazala da ženama treba više vremena da bi postigle orgazam. No, kad muškarac ne postigne orgazam, partnerica često to shvati osobno i misli da je loša u krevetu. Kako bi joj olakšali, budite iskreni. Objasnite joj da ste taj problem imali i prije te da to nema veze s njom. To će vas potaknuti da otvoreno razgovarate o seksu i onome tko što voli u krevetu', savjetuje Debby Herbenick.

Rješenje za zadovoljavajući seksualni život

Velika je mogućnost da se ženi neće svidjeti seks u trajanju od 30, 60 ili 90 minuta. Sasvim je u redu da se zaustavite i pokušate nešto drugo. 'Oko 16 posto žena teško doživi orgazam tijekom vaginalnog seksa. Razgovarajte o tome da iskušate neke druge metode kako biste oboje mogli uživati', savjetuje. 'Može vam poslužiti vibrator. A važno je i da posjetite terapeuta. Dok se prijevremena ejakulacija može riješiti tehnikama masturbiranja, odgođena ejakulacija često je psihološke naravi i treba više pozornosti', nadodaje.

Izvor: net.hr