Seks bez orgazma? Sad tvrde da je to najbolje

seks, orgazam, seks, žene, higijena, seks, orgazam, tajne, seks ljubav, samopouzdanje, užitak za oboje., partneri, muškarac žena, zvukovi tijekom seksa, seks ljubav, lipanj, seksualno značenje, sretno zaljubljeni, seksualno iskustvo
...nije cilj, javlja dailymail.co.uk. Riječ je o karezzi, kojoj je glavni cilj emocionalno povezivanje.

Karezza, čije ime dolazi od talijanske riječi nježnost, nova je tehnika seksa u kojoj je glavni naglasak na povezanosti i, naravno, nježnosti, a ne postizanju vrhunca.

Mnogi parovi koji su se okrenuli ovoj tehnici tvrde da im je to pomoglo u spašavanju braka, pojačalo strast te da ih je čak i izliječilo od seksualne disfunkcije i ovisnosti o pornografiji, piše dailymail.co.uk.

Deb Feintech, bračna savjetnica iz Portlanda, otkrila je za ABC news da ona često karezzu nudi kao rješenje parovima koji imaju problema u vezi. Objasnila je i da ovo nije metoda koju koriste samo sredovječni parovi kako bi razbili monotoniju u krevetu, nego i mladi parovi.

'Ponudim im da probaju to na mjesec-dana. Bude se svako jutro i uopće ne misle na genitalnu stimulaciju. Maze se, drže za ruke dok se gledaju u oči, to rade potpuno svjesno - od genitalija do srca', izjavila je Feintech dodavši da se za ovu metodu najviše zanimaju muškarci.

'To je vrlo radikalna metoda za njih, no na kraju otkriju da emocionalna bliskost daleko nadmašuje uzbuđenje osvajanja', zaključila je.

Matt Cook (51), izdavač iz Virginije, tvrdi da je puno zadovoljniji seksom bez orgazma te da je to užitak bez kraja.

'Stvaraju se osjećaji koje je teško opisati, mnogo dublji nego kod konvencionalnog seksa. U biti, kao da nikad ni ne završava. Zašto bi netko to htio odbaciti zbog orgazma od 15 sekundi?', pita se Cook