Sedam tipova muškaraca koje treba izbjeći

On je zakleti neženja i smatra kako ona prava još nije došla, ali nikada ni neće, piše Lifescript.com.

Žene uvijek misle - ma ja ću biti ona prava - no ako do sada ni jedna nije bila ona prava, teško da ćete to biti upravo vi, istaknula je psihoterapeutkinja Stacy Kaiser.
Kako primijetiti neženju

Ako vas ne želi upoznati s prijateljima već uvijek iznova traži izgovore i napominje kako vas ne želi požurivati, zapravo nikada nije ni namjeravao ništa ozbiljno s vama.

Zadnju ozbiljnu vezu imaju je još na fakultetu, a svaka nova traje tek po nekoliko mjeseci. Pa tako dok vi smatrate da je vaša veza došla do nove razine, on je vraća na početak. U slučaju da se muškarac nije oženio do svoje 50-te godine, zasigurno više neće, tvrdi stručnjakinja za veze Joyce Morley-Ball.
Gospodin koji će vas zamijeniti za noviji model

Za razliku od zakletog neženje, ovaj tip muškaraca razmišlja o braku. No njemu to nije svetost, već svakih nekoliko godina mijenja supruga za noviji model.

Veza traje otprilike toliko koliko i romansa. Da ste vi njegova prava, ta bi ga opčinjenost držala cijeli život bez obzira na sve, istaknuo je stručnjak za veze dr. Mark Rogers.

Kako ga prepoznati

On je najčešće iskusni romantičar i svaki trenutak s njim činit će se kao medeni mjesec, a činjenica da je već bio u braku pokazuje da se ne boji obaveze.

No otkrijte koliko je točno puta bio u braku i jesu li mladenke sve mlađe, pa potom dobro razmislite je li i vama mjesto na toj listi, upozoravaju stručnjaci.

Ako je bio već dva, tri ili četiri puta u braku, velika je vjerojatnost da će još toliko puta ponoviti zavjete, istaknula je Kaiser.

Osim toga ako mu kažete da uspori, na vidjelo će doći njegova natjecateljska narav. On je naučen da dobiva sve što želi, a ono što trenutno želi ste vi, dodala je.

Gospodin Škrtac

Ovaj tip muškarca traži imućnije žene koje će ga financirati, a "igrat" će na njihovu prirodnu želju da ih netko treba, odnosno da se imaju o kome brinuti, tvrdi stručnjakinja za veze Celeste Simmons, koautorica knjige "Znat ćeš da je princeza...".

Prepoznajte ga na vrijeme

Ako idete na večeru, on će prigodno zaboraviti novčanik ili kreditnu karticu. Možda će vam se to na početku učiniti simpatično, no ako se pon ovi više puta znajte da imate posla s Gospodinom Škrtcom.

Većinu stvari koje će od vas zatražiti, a krenut će najprije od manjih stvari, tvrdit će da je to zapravo za vas dvoje, ističe Simmons.

Mamin sin

Iako je pažljiv i nježan, još uvijek u njegovom životu većinu najvažnijih odluka donosi mama. U slučaju da ga zamolite odabere, najvjerojatnije to nećete biti vi. No nakon niza veza u kojima niste osjećali povezanost, veza s maminim sinom pružit će vam baš to, tvrdi Rogers.

Kako ga uočiti

Ako vas uspoređuje s majkom i to svako malo dolazi u razgovoru, riječ je o očitom primjeru maminog sina. Najbitnije je znati da ćete u važnim trenutcima uvijek biti na drugom mjestu, objasnio je Rogers.

Sindrom Petara Pana

Iako je u 30-ima ili 40-ima i dalje se ponaša kao pubertetlija, a njegov je dom mjesto svih zabava. Zanimaju ga samo provodi, a u lošim situacijama se nikako ne snalazi. U slučaju da se vi nađete upravo u takvoj situaciji, najvjerojatnije ćete je morati prolaziti sami.

Prepoznajte u njemu Petra Pana

On je spontan i uvijek spreman za avanture, njegova je specijalnost izbjegavanje obaveza, a o obiteljskom životu ni ne razmišlja. Njegov je životi moto "samo polako".
Gospodin Egomanijak

Nikada ne dvoumni oko svoje odluke i posve je siguran u svoje sposobnosti. Odlučan je jer misli da se svijet vrti samo oko njega, tvrdi Rogers.

U slučaju da se dogodi da ipak nije siguran u svoju odluku teško će mu pasti ako vi to istaknete. Tražit će uspješnu ženu, no ne onu koja ga može zasjeniti. Najvjerojatnije će umanjivati njezin uspjeh ili je čak i ismijavati kako bi nahranio svoj ego.

Egomanijak na vašem radaru

Najlakše ćete ga prepoznati ako voli puno pričati i to o sebi i svojim interesima. Ne zanima ga vaše mišljenje kao ni vaše interesi, no slušat će vas samo zato kako bi se mogao ubaciti i opet usmjeriti razgovor na sebe, tvrdi Rogers.

Ima jako malo pravi prijatelja, ali se zato redovito okružuje lažnim štovateljima. Naime, ako niste najbolji u slušanju ili želite pričati i o sebi okružit ćete se podložnim ljudima koje možete kontrolirati, objasnila je stručnjakinja za veze Stephany Alexanader, osnivačica portala WomenSavers.com.

"Kontrol frik"

Možda će se na početku veze njegova stalna želje da bude s vama učiniti šarmantnom, no s vremenom bi to moglo postati naporno. On će birati restoran, koji ćete film gledati te će inzistirati na tome da se družite isključivo s njegovim društvom. S vremenom će to prerasti u pravu torturu.

Nastojat će vas promijeniti, pa bi vam se moglo dogoditi da se jednog dana probudite i ne prepoznate sami sebe, istaknula je Keiser.
Prepoznajte ga na vrijeme

Već će na početku vaše veze inzistirati na tom da bira sve od mjesta gdje ćete izaći pa sve do toga što ćete obući. Od vas će očekivati samo jedno, da se u svemu slažete s njim, tvrde stručnjaci.

Iako ste možda izašli tek nekoliko puta stalno će vas nazivati, bilo kakav odnos s drugim muškarcima smatrat će prijetnjom.

Ako se nađete u vezi s muškarcem koji je opsjednut kontrolom, imat ćete sve manje slobodnih aktivnosti, a sve što radite radit ćete zajedno. To će lagano ubiti vašu osobnost, istaknuo je Rogers.