Sedam najčešćih zabluda o seksu

Mariah Carey, seks, zablude
Trebalo bi se seksati barem dva puta tjedno

Svaka čast onima kojima to uspijeva. 'U ova stresna vremena sasvim vam odlično ide ako se uspijete seksati tri puta mjesečno', tvrdi Elna McIntosh, profesorica i seksologica na klinici Sandton. No, nemojte da vas ovo obeshrabri, seks je dobar za vas.

Dobar seks bi trebao biti spontan

S obzirom na životni tempo - posao, djeca i sve ostalo, mnogi jednostavno nemaju vremena za seks i ponekad je nužno napraviti raspored, ma koliko to zvučalo neromantično. 'Ne trebate raspored zalijepiti na hladnjak, ali dok je spontani seks odličan, onaj planirani može biti još bolji', tvrdi Elna McIntosh.

Zablude o prvom seksu

Očekivanja i loša komunikacija mogu poprilično upropastiti ovaj trenutak. Gotovo je sigurno da prvi seks neće biti najbolji, te ni muškarac ni žena ne bi trebali imati prevelika očekivanja. Vaš seksualni život će se poboljšati s vremenom ako prestanete razmišljati o onom jednom lošem, prvom, piše na stranici fairlady.com.

Sperma deblja

Ako se odlučite na gutanje sperme prilikom oralnog seksa, znajte da sperma ima malo kalorija. 'Ima vitamina i cinka, ali ne puno masnoća', objašnjava profesorica i seksologica. Što nas dovodi do druge zablude - ako volite svog partnera, onda ćete gutati. E, pa to ovisi o svakoj ženi, ali vaša odluka sigurno nema veze s ljubavi.

Prezervativi su sigurni

Iako su praktični i sprečavaju spolno prenosive bolesti, pobrinite se da koristite kvalitetne brendove koji imaju certifikat. Osim toga, važno je prezervativ staviti pravilno, a važno je koristiti i odgovarajuću veličinu.

Ako znakovi nisu tu, nismo napaljeni

Koliko je žena vlažna 'tamo dolje' ovisi o tome i koji je dan ciklusa, o trudnoći i dojenju. Ovisi i o tome je li prehlađena, ima li neku alergiju, pije li lijekove ili antidepresive. 'Količina vlažnosti nije jedini pokazatelj uzbuđenja kod žena. Isto tako, ako muškarac izgubi erekciju, vjerojatno je imao loš dan', kaže Elna McIntosh.

Naš seksualni život nije normalan

Osim nekih kaznenih iznimaka, seks ne poznaje granice i svaki par treba istraživati kako bi došao do onog što mu odgovara. Sve što dvoje ljudi radi u seksu je normalno dok oboje uživaju u tome i prihvaćaju to. Zaboravite 'normalno' i fokusirajte se na vas dvoje i ono što vas zadovoljava.

Hot.hr