Saznajte kad vas netko laže! Ovo je deset znakova koji upućuju na to da vas 'muljaju'

laž, laganje, zdravlje, laganje, laži, veza, laganje, znakovi, laži, laž, prijevara, varanje, laži, rečenice, otkrivanje, muškarci, laganje
Saznajte kad vas netko 'mulja':

1. Lažljivci koriste tehniku naglašavanja pojednih riječi tijekom pričanja kako bi uvjerili sugovornike u istinitost svojih tvrdnji i ostavili dojam što veće sigurnosti. Najpoznatiji primjer ovoga je govor bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona koji je izgovorio "Nisam imao seksualni odnos s tom ženom" kada se obratio naciji u vezi svoje afere s Monicom Lewinski.

2. Osobe koje lažu često znaju biti nesigurne pa to pokušavaju prikriti diranjem kose, namještanjem kravate, a nerijetko se znaju i preznojiti.
3. Ako netko često ponavlja pitanje koje ste mu/joj postavili, znači da 'kupuje' vrijeme dok smisli što će vam reći.

4. Pratite emocije onoga koji vam nešto govori, ako je netko rekao neistinitu tvrdnju često će nekontrolirano pokazati pravu emociju: na primjer, nasmijati se kad laž uspije ili odahnuti.

5. Iskrene osobe održavaju kontakt s očima bar 60 posto vremena dok s njima razgovarate, s druge strane, lažljivci izbjegavaju gledanje u vas ili će pretjerano buljiti.

6. Obratite pozornost i na obrnuto ponašanje, odnosno kada netko klima glavom, a nešto poriče ili pomiče glavu lijevo-desno, a s nečim se slaže.

7. Znak laganja je i naglo podizanje ili spuštanje tona. Zamuckivanje također odaje nepoštenje.

8. Neiskreni su ljudi nesvjesno usmjereni k izlazu iz prostorije u kojoj se nalaze. Često stvaraju barijeru između sebe i osobe s kojom pričaju – bilo da se radi o boci vode ili nečem drugom.

9. Lažljivci uglavnom previše pričaju i daju previše infomacija i detalja kako bi prikrili onu pravu istinu.

10. Ako nekoga za koga mislite da laže optužite za to, primit će to mirno i pokušat će 'nesporazum' riješiti razgovorom. Za razliku od iskrene osobe koja će se naljutiti ako je optužite za laž.

dnevno.hr