Savladaj štikle - lako je i jednostavno

zanimljivosti, cipele, cipele, peta, zdravlje, hod, seksualnost, koraci, pete, žena, moć, štikle, cipele, žene, obuća, probanje, žene, pete, štikle, štikle, djevojke, mostarac, bez dlake na jeziku, hercegovke, sponzoruše, Mostar, napad, Valentinovo, mostarka, pete, Suhe pete, cipele, Mostar, djevojačka večer, Ivan Vrljić, sponzoruše, sponzoruša, cipele, ples, pete
Nemoj paničariti, ti to možeš. Evo savjeta kako uspješno hodati na petama i biti cool:

1. Uvijek se drži uspravno
Jedan od ključnih elemenata za hodanje u visokim petama je pravilno držanje. Stoji uspravno, glavu digni visoko i hrabro koračaj naprijed. No nemoj pritom izgledati kao da ti u stražnjici stoji metla. Budi opuštena i pobrini se da su ti ruke "lagane" kako bi ti pomogle u održavanju ravnoteže

2. Vježbaj pred ogledalom
Obuj štikle, stani ispred ogledala i probaj učiniti nekoliko koraka ulijevo i udesno. Na taj ćeš način vidjeti pristaju li ti i možeš li održati ravnotežu. Svijet drukčije izgleda kad ga gledaš s visine pa se navikni na novi osjećaj.

3. U štiklama se ne smije sklizati
Ako ti se čini da je štikla pomalo labava i ne pristaje ti kao salivena, probaj si pomoći silikonskim ulošcima. Osim što će ti uz njihovu pomoć cipela biti udobnija, stopalo unutar nje neće se klizati. Obavezno provjeri i potplate. Ako su skliske, odnesi ih postolaru.

4. Koračaj sporo i odmjereno
Nemoj stupati, energično nabijati petama tako da te cijeli kvart čuje, i lamatati rukama kao da nekoga dozivaš u pomoć. Kad si u štiklama, ne žuri. Opusti tijelo i polako, sitnim koracima, koračaj naprijed. Slijedi ritam svojih bokova i pravilno raspodijeli težinu tijela.

5. Kad god možeš - sjedni
Cijelu noć ćeš provesti u štiklama? To zvuči naporno. Stoga kad god i gdje god uhvatiš priliku - sjedni i odmori se. Svakih pola sata pronađi neko zanimljivo društvo. Udobno se smjesti, damski prekriži noge i svima pokaži svoje prekrasne štikle.

6. Uvijek pršti samopouzdanjem
Glavni razlog zašto žena koja nosi štikle izgleda toliko lijepo jest samopouzdanje. Čak i ako nemaš previsoko mišljenje o sebi, glumi da ga imaš. Umisli si da si najljepša žena na svijetu i ni pod razno ne skidaj osmijeh s lica.

7. Vježba, vježba i opet vježba
Čak i kad dođeš do točke da se udobno osjećaš dok koračaš u štiklama, i dalje vježbaj. Hodanje u štikla - ma je jedno sasvim novo iskustvo koje ne smiješ uzi - mati zdravo za gotovo. Zadnje što želiš jest obrukati se pred ekipom i, eventualno, uganuti zglob.

8. Gledaj kuda hodaš
Čak i pravim profesionalkama u potpeticama može se dogoditi nezgoda. Stoga uvijek treba uzeti u obzir površinu po kojoj hodaš. Prije nego što hrabro zakoračiš, provjeri je li površina skliska, puna kamenčića ili možda rupa. Zato - gledaj kuda hodaš!

9. Ne biraj previsoku petu
Koliko god ti se neke cipele dopale, ako u njima izgledaš kao Bambi na ledu, one nisu pravi izbor. Pripazi na visinu potpetice. Nemoj biti previše ambiciozna i odmah zgrabiti štiklu od deset centimetara. Prije nego što u njima izađeš, probaj ih razgaziti kod kuće.

10. Prvo peta, pa onda prsti
Pazi na mekoću koraka. Kako bi izgledala graciozno, prvo na tlo spusti petu, pa onda lagano i prste. Kad si punim stopalom na tlu, prvo podigni petu, kao da želiš stati na prste, i zatim nježno zakorači. Dok to radiš, zamišljaj da letiš dva metra iznad zemlje i da ti nijedna cura nije ravna.

Izvor: cool.hr