Savjeti da seks traje duže od pet minuta

žene, doba, varanje, popis, seks, prekidanje, hrvatice, ljubavnice, razlozi, hodža, prevara, tinejdžerice, seks, roditelji, seks, prevare, avantura, seks, seks, trudnoća, muškarci, žene, partneri, seks, muškarac, noć, ljubav, pravila, dijeta, seks, savjeti, frajeri, varanje, video, kum, ispovijest, žena, varanje, seks, tehnike, puna kuća, seks, pijanstvo, pozornost, seks, pitanja, odgovori, stvari, krevet, pravila, seks, avantura, muškarci, seks, pogreške, muškarci, žene, seks, prevare, seks, glavobolja, stop, izvlačenje, žene, seks, zapovijedi, seks, žene, seks za jednu noć, preljubnik, anketa, istraživanje, seks, mitovi, istina, zavođenje, koraci, muškarci, žene, žene, seks, zapovijedi, žene, seks, partneri, prekid, fotografija, brisanje, žene, muškarci, zavođenje, žene, varanje, seks, zašto, muškarac žena, seks, pomirenje, čari, krevet, seks, problem, cure, dečko, spavanje, seks, žena, cura, prevara, varanje, pravila, seks, dužina, trikovi, orgazam, gluma, seks prakticira
er brzina je generalno poželjna u mnogim segmentima života. Osim u seksu.

Uostalom, ako ste bilo kada iskusile „brzu" vožnju u krevetu, znate koliko je taj čudan momenat bio teret i vama i vašem partneru jer nitko ne želi da u seksualnom životu putuje kao ekspresni voz, preskakajući bitne stanice i stižući do posljednje za 5 minuta. Nitko.

Nažalost, veliki broj studija pokazuje da je prekratak seks i te kako čest. Jedna od posljednjih koja je obuhvatila grupu od 502 muškaraca i žena (većina je imala između 30-44 godine) je pokazala da za polovinu ispitanika seks traje svega 5 minuta. Pogađate, toliko je muškarcima potrebno da dožive orgazam, dok njihove partnerke ostaju daleko manje zadovoljne. Čak 23 posto tipova je izjavilo da ponekad svrše već posle dvije minuta!

Ovo su svakako nimalo prijatni rezultati, ali srećom, postoje trikovi koji mogu da produže seksualnu vatru i učine da seks potraje duže od 5 minuta.

Predložite predigru

Znamo da može da vam zazvuči suludo, ali prije nego što se susretnete sa partnerom ne bi li imali seks, probajte da mu predložite da kod kuće masturbira prije toga. I to misleći cijelo vrijeme na ono što će se dogoditi kasnije sa vama. Prema psiholozima, masturbacija će učiniti da se seksualna želja kod vašeg partnera prvo probudi" a potom i potraje, jer će u njegovoj glavi stalno biti scene moguće razrade kada se susretnete. Mali savjet za vas: nikako nemojte da ga posjetite tik nakon što završi, jer će mu trebati neko vrijeme da se povrati. Ako nas razumijete.

Pustite ga da vas gleda

Prije nego što se bacite na akciju, neka masturbacija postane dio vaše predigre. Kada krenete da zadovaljate sebe, pustite ga da vas gleda dok se dodirujete. Ovo će vam pomoći da lakše započnjete seks i da uživate više u seksu.

Preuzmite inicijativu

Većina muškaraca ako ima problem sa erekcijom izbjegava da se obrati partnerici od srama. U njihovoj glavi to je neuspeh i blam pa izbjegavaju ne samo da pričaju o tome sa djevojkom već i da odu kod doktora ukoliko se isti problem nastavi. Počnite sa jednostavnim vidom pomoći tako što ćete vi preuzeti inicijativu, u kojoj ćete kontrolisati brzinu i pokrete.

Predahnite tokom seksa

Tokom seksa kada poželite da isto potraje malo duže od uobičajnog, predložite mu da napravite malu pauzu. To će vam pružiti priliku da uzmete dah i napunite tijelo novom "baterijama". Tada možete samo da se ljubite, dodirujete, masirate jedno drugo ili kockama leda igrate se po partnerovom tijelu.

Naučite ga novim pozama i vježbama

Na primer možete da radite Kegelove vježbe koje dokazano pomažu da imate jače orgazme. Ili možete da probate neku novu pozu iz Kamasutre.

portaloko.hr