Savjet odvjetnice za razvod: O ovome se priča prije braka...

vjenčanje, Dani vjenčanja, vjenčanja, brak, očekivanja, razvod, vjenčanja, Sajam vjenčanja, vjenčanje, vjenčanje, šokantno otkriće, otkriće

Imate različita uvjerenja

Dijeljenje sličnih uvjerenja osnova je svake dobre veze jer povezuje ljude. To ne trebaju nužno biti isti religijski i politički stavovi, već vjerovanje u istinu, poštenje i vjernost. Prije ulaska u brak valja razmisliti što očekujete od života, kako ga zamišljate, na koji način mislite odgajati djecu... Teško je ići protiv uvjerenja i prilagođavati se partneru u stvarima koje određuju život, pa treba dobro razmisliti prije nego kažete "uzimam", savjetuje američka odvjetnica za razvode Krista Barth.

Manjak poštovanja

Međusobno poštovanje gradi dobru vezu, a ako izostane ljubavni bi se odnos mogao urušiti. Na to utječe i način na koji se partner odnosi prema drugima, konobarima, kolegama, učiteljima... Ako partner ima loš stav prema njima, jednog bi se dana na isti način mogao ponijeti prema vama, osobito pod stresom. Stoga prije ego kažete "uzimam" trebate o tome dobro razmisliti, savjetuje odvjetnica za razvode.

Imate različita očekivanja od seksualnog života

Ljubav možda jest slijepa, ali strast nije. Ona je neophodan začin za svaku vezu i ako se već na početku javi problemi s različitim seksualnim željama ili željom, to može samo biti znak dubljih problema. Pronaći vrijeme i učiniti seks prioritetom u vezi može biti jako teško, osobito ako partner nemaju isto mišljenje o tome kako bi njihov seksualni život trebao izgledati. Seks povezuje i zbližava, ali jednako tako može unijeti razdor u vezu.

Ne možete razgovarati o financijama

Prije ulaska u brak valja raspraviti o novcu i utvrditi kakav partner ima odnos prema financijama. Kupovanje stvari i prešućivanje istih jednako je opasno kao i odvojeni računi otvaraju mjesto tajnama i nepovjerenju. Valja razmisliti podupirete li partnerove financijske odluke i ima li on isti stav. Saznajte možete li u bilo kojem trenutku razgovarati o financijama, možete li zajedno prebroditi manjak novca...

Očekujete da partner ispuni vašu prazninu

Iako romantični filmovi stalno nameću ideju da nas partner treba ispuniti, to u stvarnosti baš i nije tako. Nitko ne može ispuniti prazninu, osim vas samih i to očekivati od partnera može rezultirati samo razočaranjem, piše The Huffington Post.

Izvor: 24sata.hr