Sabotirate li svoj orgazam

Ako gledate seks savjete iz serija i filmova, vjerojatno pretpostavljate da orgazmi dolaze ruku pod ruku sa seksom, zar ne? No, u stvarnom životu može biti teško doživjeti orgazam. Neke žene nikad nisu doživjele orgazam. Smanjuje li tjeskoba i vašu sposobnost doživljavanja sretnog završetka?

Strah od orgazma

Baš kao što većina ljudi osjeća anksioznost prije javnih nastupa, tako i dobar dio žena pati od anksioznosti za postizanjem orgazma. Imate strahove od toga što će se dogoditi vašem tijelu ako doživite orgazam. Hoću li se tresti? Hoću li pustiti vjetar? Također postoje i podsvjesna uvjernja, kako su orgazmi prljavi, ili ih ne smijemo imati.

Kako to popraviti

Dakle, što možete učiniti? Pokušajte shvatiti od kuda dolaze vaše inhibicije, uplašeni ste od tog osjećaja? Živčani oko svoje potencijalne reakcije? Neugodno vam je s partnerom? Previše ste usmjereni na njegovo zadovoljavanje?

Ako ste previše uplašeni, opustite se. Dišite duboko i sporo, nastojte se riješiti svih negativnih misli i prepustite se osjećaju užitka. Također vam je preporučena i masturbacija. To je jedan od najboljih načina da shvatite što vam odgovara i da osjetite kako je to doživjeti orgazam.

Dosadno vam je s frajerom?
Razgovarajte s njim i recite mu što volite, a zatim isprobajte je li vas poslušao.

Ako ste previše usredotočeni na njegovo zadovoljstvo, a ne svoje, saznajte kako tražiti ono što želite. Jednostavni pozitivni prijedlozi, kao ovo je super, možeš ići malo sporije, ječe, brže, mekše.

Ako taj pristup ne uspije, pokušajte s igrom u kojoj se oboje izmjenjujete, s pažnjom usmjerenom s jednog na drugo, kroz određeno vrijeme. Na taj način ćete se napaliti, riješit ćete se stresa, a i stvarno ćete oboje uživati u davanju i primanju užitka.

Sretan završetak

Kad tijekom seksa dobivate ono što vam treba, orgazam će uslijediti. Morate se opustiti, osjećati se sigurno i zaštićeno, nakon ćega će vaša tjeskoba nestati, a onda vam je samo nebo granica.

Izvor: cosmopolitan.hr