Rečenica koju muževi često izgovaraju, a žene je jednostavno mrze

razvod - svađa
... poslova i takva je situacija na kojem god kraju svijeta se nalazile.

Postoje žene koje su 'dovele u red' svoje partnere pa im oni pomažu oko održavanja kuće ili stana čistim bez da ih se na to mora upozoravati, no puno je više onih kojima će partneri pomoći, ali neće to učiniti sami već tek kada im one to kažu.

Jer nešto se čudno događa u muškim glavama budući da većina njih ne primijeti da posuđe već duže vrijeme stoji u sudoperu pa se čude kada se žena na njih naljuti jer ga nisu oprali dok je ona glačala odjeću.

U takvim situacijama većina muškaraca pravda se, ženama već dobro poznatom uzrečicom "Ako želiš da nešto napravim, samo mi reci".

Upravo to je rečenica koju mrzi čuti većina žena, a do tog su zaključka došle korisnice portala Mumsnet nakon što je jedna žena upitala zašto je ona uvijek ta koja radi poslove koji se moraju napraviti.

Zapitale su se to i brojne druge žene.

- O da, i ja se nalazim u takvoj situaciji. Ja 'moram' obaviti neke stvari, a on će ih napraviti ako mu kaže. Ako mu ne kažem jednostavno neće to napraviti - požalila se jedna žena.

- Moj se upravo pretvara da spava nakon što sam mu rekla da posprema malo kuću jer njegov brat dolazi u goste - napisala je druga.

Jedna žena je pak napisala kako joj je suprug objasnio da 'muškarci nemaju takav sklop u glavi i jednostavno ne vide što se treba u kući napraviti dok im se to ne kaže, ali će sve napraviti kada ih se zamoli'. Hoće, nakon nekoliko ponavljanja.

No, zbog čega je to tako vjerojatno nikada nećemo zapravo saznati.

Vecernji list