FOTO/VIDEO  Prošnja godine u Jajcu: Dušo udaj se za mene

prošnja, Jajce
Zaljubljeni Dalibor Savić rodom iz Jajca odlučio je svoju djevojku Dušanku Pajić iznenaditi prošnjom, koja je oduševila ne samo njegovu ljepšu polovinu, nego i grad Jajce.

Tako je hrabri mladić odlučio "pasti" na koljena bez obzira na brojne prolaznike te zatražiti ruku svojoj djevojci, a u međuvremenu njegovi prijatelji su istakli transaprent na platou iznad vodopada na kojem je pisalo: "Dušo udaj se za mene".

Ova priča dobila je sretan epilog, budući da je djevojka hrabro kazala "DA", a što je upotpunilo cjelokupni događaj i ispunilo očekivanja romantičnog mladića.

- Godišnje par puta dolazimo u Jajce i Jezero u posjetu rodbini. Sve čari Jajca obišao sam s djevojkom i naravno svaki put bila je iznova oduševljena. Četiri godine u vezi sam s njom i nisam znao za ljepše mjesto na svijetu za vjeridbu od vodopada u mom rodnom gradu - izjavio je Savić.

- Ona je slučajno bila bez mene u Jajcu taj dan, krenuo sam i ja za njom sa sedam prijatelja da je zaprosim. Oni su držali transparent na platou iznad vodopada to se ne vidi baš na snimku, a ona je to snimala, ne sluteći da je to njoj upućeno - rekao je Savić.

U trenutku prošnje  bila su tu tri autobusa iz Hrvatske. Bilo je jako mnogo turista na dionici od muzeja do vodopada koji su im uputili iskrene čestitke.

Mnogi su se rasplakali zbog samog čina prošnje, čak ni muškarci nisu krili suze.

Kamerom je zabiježen sam trenutak prosidbe. Ovom romantičnom paru iz Bosanskog Broda želimo sve najbolje u životu, da im ljubav potraje i teče poput našeg vodopada, piše Jajce online.