Pronađeno tijelo Bože zvanog Pub

crna kronika, pljačka, samoubojstvo, policija, ubojstvo, ubojstvo, Bihać, pucnjava, Sarajevo, ranjavanje, lopovi, sušnica, Široki Brijeg, ubojstvo, lov, Donji Mali Ograđenik, interpol, neser keljmendi, pljačka, Mostar, otpad, krađa, Mostar, tučnjava, kolodvor, Mostar, prometna nesreća, Mostar, ranjavanje, ubojstvo, malonogometni turnir, Tomislavgrad, ubojstvo, istraga, omiš, cetina, leš, krađa, studenci, Ljubuški, maloljetnica, samoubojstvo, biograd, manijaci, GOŠK Gabela, ivan sedlo, prometna nesreća, autocesta, Srbija, prometna nesreća, Metković, pogibija, irma aljević, smrt, djevojka, prometna nesreća, Mostar, pogibija, Tomislavgrad, Split, dinamit, Orašje, stepenice, pad, pogibija, Tomislavgrad, krađa, MUP ZHŽ, Mostar, Široki Brijeg, prometnica, lukavac, samoubojstvo, Facebook, pokušaj samoubojstva, Travnik, policija, Mostar, samoubojstvo, prijetnja, policija, Mostar, karlo sesar, odvjetnik, novinarka, ubojstvo, Split, glazba, samoubojstvo, Posavina, prometna nesreća, pogibija, au

Jedan od najvećih jugoslavenskih kriminalističkih misterija s početka 1980-ih godina bio je svakako nestanak poznatoga vojvođanskoga kartaroša i kockara Božidara Karađinovića zvanog Pub. Široj vojvođanskoj javnosti Boža zvani Pub postao je poznat kad je opelješio sve velike kockarske ribe u tom dijelu bivše države.

- Bio je jako omražen u mutnim krugovima. Ne pokupiš za kartaškim stolom sav taj novac sumnjivog podrijetla, a onda se i smutljivcima koje si opelješio narugaš da varaš malo bolje od njih. To se ne radi. I što je još bitnije, to se ne ponavlja. A Boža je volio ponavljati, stalno kupiti novac jednima te istima. Bilo je samo pitanje kad će ga pojesti mrak - objašnjava inspektor Kajin Horašević iz somborske policijske postaje.

Kostur nestalog Bože pronađen je jutros u jednom šašu rječice Mostonge nedaleko od Sombora. Kako se Sombor spominje u narodnoj pjesničkoj predaji o Boži Pubu kao mjesto gdje su ga zadnji put vidjela dvojica trgovaca konjima na crno, upitali smo inspektora je li razgovarao s tim dvojcem i ima li kakvih sumnjivaca.

- Razgovarao sam s ovom dvojicom džambasa. Oni su ostali pri svojim iskazima od prije 30 godina, kako su sreli nekog tipa što je bio isti on. Od osumnjičenih, trenutačno je samo Ljupča Kostovski, nekadašnji upravitelj pošte, dostupan vlastima. Barun Ferencvaroš pokojni je gotovo dugo kao i Boža. Baruna je dokusurila ciroza jetara jer je previše pio. A Lav Brzezinski, ruski lihvar i emigrant, trenutačno je u Moskvi, a mi se nadamo da će ga bratska Rusija htjeti izručiti Srbiji ako postane glavni osumnjičenik. Mića Đebelović, švercer koji je često kartao s Božom i gubio, nije osumnjičen jer je u vrijeme Božina ubojstva bio u zatvoru - pročitao nam je iz policijskog blokića inspektor Horašević.

Zbog specifične naravi Boža je mnogima stao na žulj, pa je krug osumnjičenika jako širok. Među ostalim, nagađa se da je možda posrijedi i zločin iz strasti, jer okorjeli neženja Boža imao je neke ženske tu i tamo, ali ništa ozbiljno.

- Osjećam se kao u onom filmu 'Privedite osumnjičene'. Kao da nam je krivac za ovaj nestanak i zločin pred nosom sve ovo vrijeme. Kao nekakav Kayser Soze. Tko je čovjek koji se proslavio opjevavanjem života, legende i misterioznog nestanka Božidara Karađinovića zvanog Pub? Znate na koga mislim, no on nam je trenutačno nedostupan jer ima dva koncerta u Hrvatskoj večeras i sutra. No vratit će se on u Srbiju, pa ćemo ovaj moj špurijus istjerati do kraja - odlučan je bio na kraju razgovora inspektor somborske policije Kajin Horašević.

Do zaključenja teksta nismo uspjeli dobiti izjavu spomenutoga kantautora i pjevača o ovoj temi.

news-bar.hr