Pronađena ogrlica s Titanika koja skriva vrlo potresnu priču

titanic
Nedavno je na dnu oceana pronađena ogrlica, točnije medaljon, koja je pripadala jednoj od putnica s Titanika, piše Usatoday. Ona je u toj užasnoj pomorskoj nesreći izgubila muža. Žetoni za kockanje, medaljon i lisice samo su neki od predmeta koji su pronađeni u kovčegu koji je pripadao putnici prve klase Virginiji Estelle McDowel Clark i njezinu suprugu Walteru Milleru Clarku.

Njihovi predmeti bit će izloženi na izložbi artefakta u hotelu Luxor i casinu u Las Vegasu u povodu 105. godišnjice od potonuća broda.

Clarkovi su bili na medenom mjesecu u Europi pa su odlučili rezervirati putovanje na Titaniku kako bi došli kući ranije, da bi bili na rođendanu svog dvogodišnjeg sina, objašnjava Aleksandra Klingelhofer, potpredsjednica ove izložbe.

- Preživjela je samo Virginija, Walter nažalost, nije - rekla je ona.

Virginija je kasnije rekla da je osjetila kada je brod udario u ledeni brijeg. Njezin muž igrao je poker u salonu, a ona je odmah dotrčala do njega i rekla mu da smatra da nešto nije kako treba. Walter je prekinuo igru i pomogao svojoj ženi da uđe u čamac za spašavanje.

- Čamci za spašavanje nisu bili puni. Bilo je dosta prostora, tako da je bilo mjesta i za Waltera - rekla je Aleksandra.

Ističe, kada pronađu neke predmete, da ih uvijek žele povezati s putnicima.

- Provjerili smo zapise i nije bilo puno putnika s inicijalima V. C., pa smo utvrdili da je pripadao Virginiji koja je bila udana za Waltera Clarka iz Los Angelesa - kaže ona.

Walter i Virginija upoznali su se u Montani dok su odrastali, a on se kasnije vratio i oženio je.