Prisilna prostitucija: 32 muškaraca u jednom danu

prostitucija, prostitutke, žrtava prisilne prostitucije, Trgovanje ženama
Policija je otkrila i identificirala mađarsku makro bandu čiji su članovi lišeni slobode i odmah osuđeni .

"Zamislite," grozi se Rob van den Berg, voditelj tima policijske istrage. "Te djevojke su bile prisiljene napraviti.između 600 i 900 € dnevno .To znači da su djevojke imale oko 32 muškaraca a devet od deset puta su imale nezaštićeni seks .

Jedna od žrtava prisilne prostitucije je doslovno ''poludila''. Ona je primljena u jednu psihijatrijsku kliniku u Mađarskoj.

Zatočene, zlostavljane i iskorištene

Trgovanje ženama iz istočne Europe odvija se preko nekoliko glavnih trasa, od kojih jedna, navodno najozloglašenija, vodi preko Balkana. Uhodanim krijumčarskim putevima kroz južnu Srbiju i Kosovo do Crne Gore i Albanije ili preko Bosne, kojima su se u ratu prevozile cigarete, droga i oružje, od kraja devedesetih prebacuje se drukčija, "živa" roba

"Traže se djevojke za radno mjesto inokorespodentice, tajnice, konobarice, baby sitterice, kućne pomoćnice, umjetničke plesačice... u državama zapadne Europe, Izraelu, SAD-u... Zarada odlična."

Novinski oglasi ovakva tipa najčešće su poslužili kao mamci za tisuće i tisuće djevojaka iz siromašnih zemalja istočne Europe koje su došavši na odredište, umjesto obećanih poslova, bile preprodane, odvedene na ulice, u bordele, striptiz klubove ili pak zatočene u kućama, te prisiljene na prostituciju. Agencije za zapošljavanje ili one za ugovaranje brakova, kao i brojni domovi za siročad... baze su za vrbovanje mladih žena iz Ukrajine, Moldavije, Rusije, Rumunjske, a sve češće i s područja Balkana, dakle iz država osiromašenih tranzicijom s vrlo visokom stopom nezaposlenosti, mnoštvom socijalno ugroženih stanovnika i raspadnutih obitelji. Neke djevojke na Zapad odlaze na nagovor posrednika i poznanika, nerijetko drugih žena koje su - nakon što su same "odslužile" godine prostituiranja - njihovi svodnici poslali po "svježu robu" kojom će kupiti svoju slobodu.
Kada djevojke stignu na odredište ili neposredno prije, "organizatori" putovanja oduzimaju im dokumente i često ih smještaju u neki od "sabirnih centara" gdje su izložene stalnom nasilju i silovanju i gdje će doznati kakav im je posao namijenjen.

ad.nl/HERCEGOVINA.info