Prijateljstvo ili flert: 5 savjeta koji vas spašavaju od neugodnih situacija

 Lijepe manire, pak, žene će okarakterizirati kao izraz muškog pokušaja prijateljstva, iako oni takve poteze rade kad su romantično zainteresirane za ženu. Znate li razlikovati prijateljstvo od flerta? Donosimo vam pet jasnih znakova koji bi vas mogli spasiti od potencijalno neugodne situacije.

1. Spominjanje partnera
Želite li u startu spriječiti mogućnost da vas netko doživi kao materijal za romantičnu vezu, u prvom razgovoru s novom osobom spomenite svojeg dečka ili partnera. Sav razgovor nakon toga smatrat će se opuštenom i platonskom zonom koja bi s vremenom mogla prerasti u prijateljstvo.

2. Grupna druženja
Ako želite nekog bolje upoznati na platonski način, ispočetka se držite grupnih susreta i druženja. Tek kad ustanovite granice prijateljstva možete se početi dogovarati za druženje u dvoje. No, čak i tada izbjegavajte aktivnosti poput romantične večere koje bi se mogli protumačiti kao spoj.

3. Ne tretirajte muškarca kao prijateljicu

Pohvala za novu frizuru ili dobar odjevni komad sasvim je uobičajena pojava među ženama. No kada želite uputiti kompliment muškarcu, trebalo bi to učiniti u "rukavicama", pogotovo ako smatrate da s njegove strane postoji neki dodatni interes. Komplimentirate muškarca tako da se on osjeća samopouzdano u svojoj koži, a ne kao da ga odmjeravate.

4. Bez dodirivanja
Dodir je jak zavodnički alat. Čak i ako ste osoba koja često dodiruje druge, pokušajte se suzdržati u nehajnom dodirivanju osoba suprotnog spola. Pod prijateljskom izlikom može proći zagrljaj za laku noć, ali svakako izbjegavajte stiskanje koljena i ramena, ili hvatanje za ruke.

5. Izjasnite se
Priroda muško-ženskih odnosa je takva da u svakoj platonskoj vezi dođe trenutak kad se jedna ili obje osobe pitaju može li se izroditi "nešto više". Umjesto zatomljivanja ove činjenice uz pomoć izbjegavanja i šutnje, vi se odlučite za raščišćavanje situacije. Priznajte drugoj osobi što vam je na duši i tako izbjegnete sve eventualne neugodne situacije.

Zadovoljna.hr