'Prijateljici sam bila kuma, uzela sam zadnjih 20 eura u kući i stavila u kovertu, više nisam mogla. A onda je njen muž...

...koja je zadesila kumu jedne mladenke. Mlada se, naime, udavala za imućnog muškarca, a kuma, prijateljica iz djetinjstva, jedva je krpala kraj s krajem.

"Miličinu svadbu sam čekala cijelog života, ona mi je kao sestra koju nikada nisam imala. Morali smo ići, makar bez ičega. Uzeli smo posljednjih 20 eura u kući i stavili u kovertu, a ja sam se osjećala kao najgora osoba na svijetu." - napisala je kuma, pojašnjavajući kako ona ne radi, a mužu je plaća 250 eura.

"Da nemamo stan koji su nam ustupili njegovi, ne bismo ni za podstanarstvo imali. Doslovno krpimo kraj sa krajem".

"Nekako sam pregrmjela loš osjećaj zbog tih 20 eura kako je slavlje teklo, a onda je muž zaželio da ona uzme mikrofon i otvori jednu po jednu kovertu, kako bi pročitala koliko je tko dao! Zanijemila sam!

Prvi put sam tako nešto vidjela. Vidjela sam, po njenoj faci, da joj nije ugodno. Kako je otvarala koverte, ja sam sa svakom novom umirala. Redale su se cifre od 100, 200 pa i 500 eura. Mene kao kumu je ostavila za kraj. Dovoljno sam se loše osjećala sama sa svojom savjesti, ali kao da to nije bilo dovoljno.

Kada je otvorila moju kovertu, ja i muž smo već od srama počeli crvenjeti, a moja prijateljica je na mikrofon rekla pred 500 uzvanika da je od svoje najbolje prijateljice, svoje kume dobila 1000 eura!

Bila sam šokirana, muž i ja smo se pogledali i ništa nam nije bilo jasno. Svi su nas gledali sa divljenjem. Bože, kakvi su to ljudi, mislila sam, dok mi je u ušima i dalje zujalo ona "tisuća". Ja te pare ne pamtim da sam u životu vidjela u svojim rukama.

Nakon par minuta kuma mi je prišla i našu kovertu vratila i rekla da zna da nisam u najboljoj situaciji i da želi da mi vrati moj novac, jer moje iskreno prijateljstvo joj je vrijednije od sveg novca ovog svijeta.

Zaplakala sam od sreće... ali kada sam došla kući shvatila sam da je ona kovertu ipak otvorila, jer je pored mojih 20 eura bilo još 500 eura." - ispričala je kuma koja je doživjela jednu od najneugodnijih zamislivih situacija u životu, koja joj je ipak pokazala da ima istinsku i pravu prijateljicu.

SD