Pretvorite spavaću sobu u romantično utočište

Svi oni koji su zaljubljeni, ovo Valentinovo htjeli bi svome partneru pripremiti nezaboravno iznenađenje koje će pamtiti još dugo vremena. Najbolji izbor je romantična atmosfera u vlastitom domu, no kako nisu svi talentirani za uređenje prostora, takav pothvat postaje nemoguća misija.

Vaša dnevna ili spavaća soba estetska je katastrofa i nikako se ne može nazvati romantičnom i već padate u očaj kako će romantična valentinovska večera u vašem domu izgledati poput svakog drugog intimnog druženja kroz godinu. Ipak, postoji par malih trikova s pomoću kojih ćete svoj dom transformirati u oazu ljubavi i koja će izgledati kao s naslovnice časopisa za uređenje interijera.


Tkanina za transformaciju

Za početak, potrebno je iz vašeg dnevnog boravka maknuti sve suvišne predmete te namještaj pomaknuti u stranu. Tako ćete dobiti prostor koji je uniforman i koji ćete moći oplemeniti vlastitim valentinovskim idejama. Prvo na sredinu sobe stavite mali stolić koji ćete prekriti velikim crvenim stolnjakom.

Bilo bi dobro kada bi stolnjak bio stvarno velikih dimenzija kako bi padao svuda u oko stola i tako stvorio dojam kao da se stol izdiže iz poda. Naravno, umjesto stolnjaka možete upotrijebiti bilo koju drugu crvenu tkaninu koja je crvene boje. Zatim oko stola posložite mnoštvo jastučića na kojima ćete vi i vaša srodna duša ugodno zavaljeni sjediti. Nije uopće bitno koje su boje, jer ionako stol je glavna fokalna točka, pa je šarenilo oko njega dobrodošlo.

Zatim na stol postavite jednu običnu staklenu i prozirnu zdjelu srednjih dimenzija u koju ćete postaviti zanimljivi svjećnjak s velikom crvenom svijećom. U zdjelu i oko svjećnjaka stavite mnoštvo sušenog cvijeća i to po pravilu, što više to bolje. To će ujedno biti svojevsrni centralni dio stola koji će dominirati cijelim ugođajem. Možete u tu zdjelu među suho cvijeće umetnuti nekoliko crvenih ruža, dalija, gerbera, ljiljana i naravno orhideja.

Zamrznite čaše za pjenušac

Kraj ovoga cvijetnog aranžmana postavite dobro ohlađeni pjenušac i dvije kristalne čaše koje možete čak i prije dolaska svoga partnera staviti u zamrzivač kako bi pjenušac u njima što dulje ostao hladan. Možete i bocu ukrasiti lijepom crvenom baršunastom trakom kako biste unijeli još više romantike.

Kako bi vaš prostor dobio na tajnovitosti i bio dodatno erotiziran, ključno postavljene svijeće vaš su glavni saveznik. Svijeće postavite u one kutove koje želite naglasiti kako bi oni dijelovi prostora koje ne želite pokazati, ostali u mraku. Tako će zaista za vas i vašeg partnera postojati samo taj bogati uređen stol i ništa više izvan toga.

Možete još i paliti mirisne štapiće i esencijalna ulja kako bi  atmosfera u potpunosti odisala intimnošću. Mi bismo vam preporučili štapiće Darshan ili esencijano ulje ruže. Ova dva mirisa su dubokih nota i djeluju opojno i vašem prostoru dat će jednu novu, četvrtu dimenziju.

Također, vrlo je važan izbor glazbe za vrijeme vaše romantične večere. Pustite neku laganu i nenametljivu glazbu koja vas neće ometati u razgovoru i izmjenjivanju nježnosti. Najbolja za tu priliku je meditativna glazba koju lako možete pronaći i na internetu, a koja će vas odvesti u jedan sasvim drugi svijet u kojem ćete vi i vaš partner biti glavne zvijezde.

Kako bi vaš prostor zaista zabljesnuo, možete svuda po sobi postaviti vaze sa cvijećem i cvjetnim aranžmanima. Također ćete fascinirati vašeg partnera ako po zidovima postavite slike romantične tematike kao što su, primjerice, barokni prikazi ljubavnika.

Kod uređivanja vašeg prostora za valentinovsku romantičnu večeru samo je važno imati na umu da prostor treba biti 'mekan' i dinamiziran kako bi djelovao poput historicističkih salona na prijelomu stoljeća. Ali i zapamtite kako ste vi i vaš dragi ipak najbitniji i sigurno ćete se dobro zabaviti, pa makar se družili i u potpuno praznoj sobi.

javno.com