FOTO/VIDEO  Predstavljamo mladog trubača sa naših prostora, Duju Ružičića

Duje Ružičić

"Moji uzori su gitaristi Neil Young, James Taylor, Cat Stevens, a od trubača Miles Davis i Cheat Baker, jer sam htio svirati kao oni, ali biti svoj", rekao je Duje. 

Surađivao je sa raznim imenima i grupama od kojih izdvaja Carla Reutera, Harpoon blues bend, Eric Sardinas, Pera Joe, Elvis Stanić i Ivana Arapova, skim je snimio pjesmu pod nazivom "You".

Nastupao je u mnogim gradovima Hrvatske; Dubrovniku, Pločama, Varaždinu, Zagrebu, Vinkovcima, također na prvom Blues Festivalu u Splitu(2011.g.), kazalištu Lutaka u Splitu, te u kazalištu mladih u Splitu u spomen Dini Dvorniku gdje je svirao usnu harmoniku.
Sa Solinskom glazbom nastupao je po Sloveniji i Austriji.
Duje svira i diljem Bosne i Hercegovine; Posušju, Mostaru, Širokom Brijegu, Sarajevu, a nastupao je na Mostar Blues i Rock festivalu 2015.
Volontirao je u Španjolskoj na glazbenom projektu svirajući trubu.

2011. godine Duje je imao moždani udar i tada mu se cijeli svijet okrenuo naopako. Sve je morao ponovno učiti, ali svirati zaboravio nije.
2013. godine nakon što se oporavio počinje svirati trubu kod profesora Ive Jerkunice.

"Pohađao sam ljetnu Jazz akademiju u Novom Sadu i Grožnjanu, gdje su gostovali mnogi ugledni profesori iz Dortmunda i New Yorka, Mostar Summer School, završio sam i fakultet grafičkog dizajna u Mostaru", kazao je Duje za naš portal.

Svoj prvijenac "My way" snimio je 2011.g. na Radio Split, za koju je napisao tekst, pjesmu "Pilot" snimio je u suradnji sa Rock School bedom Mostar, dok je u Centru Pavarotti snimio navijačku pjesmu sa trubom 2018.g.

Njegovo ime spominje se u dokumentarnom filmu Matka Petrića "Earl Jones ja bia u pravu", za koji je dao intervju.

Trenutno je član Hrvatske glazbe Mostar, a surađuje sa Igorom Ragužem s kojim vježba svaki dan po 2-3 sata.

"Živim glazbu, ja sam glazba, volim život koji živim jer radim ono što volim", dodao je Ružičić.

Mladom umjetniku želimo upješnu karijeru.

hercegovina.info