Pravilo koje bi svi parovi trebali prakticirati u krevetu

Toliko ste čuli o zlatnom pravilu - prema drugima se ponašajte (uključujući i partnera) onako kako biste htjeli da se drugi ponašaju prema vama. Postoji i pravilo višeg ranga i korisnije za vašu vezu. Zove se platinasto pravilo, kaže dr. Megan Fleming, voditeljica stranice greatlifegreatsex.com.

A ono glasi - učinite partneru ono što bi on htio da mu učinite! Upravo tako, lako je zaboraviti da vaš partner ne razmišlja kao vi i da ne voli iste stvari kao vi. Zapitajte se dajete li partneru ono što vi želite, a ne ono što on želi?

Previše parova prebrzo počne vjerovati da zna točno što partner misli i osjeća. Najvjerojatnije samo nagađate. Ne možete točno znati ako ne pitate i ako ne dobijete iskren odgovor.

Naravno, nije uvijek lako shvatiti što druga osoba želi. Kad nekoga upoznajete, prirodno je spontano istraživati da saznate što uzbuđuje onog drugog. Većina parova, ipak, nakon nekog vremena upadne u seksualnu kolotečinu. Nemojte se ograničavati! Nove stvari donose i nove vrijednosti (ali i više užitka). Trebate imati povjerenje i slobodu istražiti bogato područje seksualnosti i sve mogućnosti. Partner vas ne želi samo na leđima, želi vas cijelu.

Tri načina na koja ćete povećati zadovoljstvo kao par
1. Pitajte partnera: Na kojih pet mjesta najviše voliš da te dodirujem?
Ako ne zna ili ih ima manje od pet, onda ih zajedno otkrijete! Najveći seksualni organ je vaš mozak, a najveći organ je koža. Odmaknite se od isključivo genitalnog zadovoljstva i otkrijte nove načine uzbuđenja. Nemojte podcjenjivati običan dodir kože o kožu, poput masaže, zajedničkog tuširanja, držanja za ruke, maženja i milovanja...

2. Oboje napišite listu top tri maštarije Razmijenite liste i rangirajte fantazije od jedan do tri, onako kako mislite da bi ih vaš partner rangirao. Jeste li bili u pravu? Isplanirajte kako ćete ispuniti prvu maštariju na listi, ili preskočite planiranje i ispunite mu je odmah!

Otkrit ćete da je dijeljenje maštarija velika erotska praksa sama po sebi.

3. Vikend naizmjeničnih favorita
Jedan dan on će ispunjavati vaše omiljene stvari u krevetu, a drugi dan vi njegove. Tko će biti prvi? Onaj koji točno odgovori na većinu pitanja o partneru s popisa:

1. omiljena hrana
2. omiljena aktivnost
3. omiljeni seksualni potez
4. omiljena pjesma
5. omiljeni miris
6. najdraže putovanje
7. omiljeno sjećanje na vas kao para

Uvjeravam vas, kaže dr. Fleming, znatiželja i predanost da partneru pružite ono što mu stvarno treba, te mogućnost uživanja u vezi su neograničeni.

Net.hr