Prava istina o varanju, razvodima i orgazmima

Varanje partnera i razvod često su područja u kojima se parovi ne snalaze najbolje, a pitanje koje se neminovno postavlja je što dovodi do toga. No ni kada se radi o seksu, posebice o orgazmima, parovi ne stoje najbolje. Kako bi život udvoje bio lakši, a nepoznanica što manje, donosimo vam korisne činjenice o varanju, razvodu i orgazmima, piše tportal.hr.

Varanje je obiteljski nasljedno
Muškarci su skloniji nevjeri ako su odrastali uz oca koji je bio nevjeran te varao majku, piše Yourtango. Ono što je zanimljivo u ovoj studiji je to da kćeri nevjernih očeva nisu sklone tome nasljedstvu. Ista studija je otkrila i kako muškarci varaju isključivo zbog seksa dok žene to čine zbog nezadovoljstva veze s partnerom.

Također, osobe koje su nesigurne u pogledu seksa sklonije su varanju partnera. Naime, žene koje se brinu oko doživljavanja orgazma imaju osam posto više šanse da zastrane, a muškarci s problemima s preranom ejakulacijom i seksualnom nemoći imaju šest posto veće šanse da prevare partnericu.

Botoks može naštetiti vašem braku
Pokreti mišića lica uvelike mogu pomoći pri otkrivanje emocija druge osobe te prilikom povjerljiva razgovora nesvjesno oponašamo mimiku lica svoga sugovornika. Međutim, korištenje botoksa otežava 'čitanje' osjećaja na licu te otkrivanje toga kako se osjećamo i bez postavljenog pitanja.

Simultane orgazme lakše je doživjeti ako je muškarac vrlo muževan i atraktivan
Znanstvenici ovu činjenicu objašnjavaju ovako: s obzirom na evoluciju, ženski orgazam pomaže ženi da zadrži muškarca te zatrudni. Stoga je vjerojatnije da će se žene više truditi zadržati 'kvalitetne' muškarce, odnosne one vrlo atraktivne i muževne zbog potomstva koje će nalikovati ocu.

Žene koje izgube nevinost u svojim tinejdžerskim godinama imaju veću vjerojatnost za razvod
Istraživanje je otkrilo kako djevojke koje su izgubile nevinost sa 16 godina imaju 16 posto veću vjerojatnost za razvodom u prvih pet godina braka i 20 posto veću vjerojatnost za razvodom u roku od deset godina braka.