Poznata pjevačica boluje od neizlječive bolesti

09.06.2019

Pjevačica Katarina Živković nedavno je saznala da boluje od insulinske rezinstencije, što ju je preplašilo i natjeralo da svoj život promijeni iz korijena.

U emotivnoj ispovijesti otkrila je da je otišla kod liječnika kada je primijetila da nešto nije u redu sa njenim zdravljem, ali i da nije mogla da zaustavi suze kada joj je liječnica rekla da je stres koji je preživjela u ranoj mladosti bio okidač za bolest.

- Primijetila sam da mi manjka energije, da se sve više umaram, kako na nastupima, tako i van njih, ali i da je sam kvalitet mog života lošiji - rekla je na početku razgovora Živkovićeva i objasnila kako je reagirala kada joj je liječnica priopćila dijagnozu.

- Uradila sam običnu krvnu sliku, koja je pokazala da sam savršeno zdrava, ali i da imam izvjesna odstupanja kada je riječ o šećeru. Nakon toga uputili su me na test opterećenja glukozom, koji je pokazao da bolujem od insulinske rezistencije - priča Kaća i nastavlja:

- O toj bolesti ništa nisam znala, osim onoga što sam na internetu mogla da pročitam. A to što sam pročitala, bolje da nisam - iskrena je ona.

- Liječnica je željela da zna sve o mom životu i načinu ishrane. Tražila je uzrok. Budući da u najbližoj obitelji nema nitko šećernu bolest, odmah je isključila nasljedni faktor. Također godinama treniram i zdravo se hranim, tako da ni loša ishrana i nedostatak fizičke aktivnosti nisu bili uzorok moje bolesti. Kada smo iscrpli sve moguće uzroke, liječnica mi je prišla sa psihološke strane, a u jednom trenutku je iz mene izvukla ono što je bilo najdublje skriveno i najbolnije u mom životu. Plakala sam dok sam joj pričala da sam počela da pjevam po kafanama dok sam išla u osmi razred - kaže iskreno Kaća.

- Nikada nikome nisam o tome pričala, jer sam mislila da je to normalno, da se podrazumijeva, ali mi je liječnica objasnila da nije normalno da izdržavam obitelj u godinama u kojima su se moje prijateljice igrale i bile djeca - kaže Kaća.

Kako je izjavila, taj razgovor sa liječnicom za nju je bio ljekovit.

- Otišla sam na vrijeme i otkrila svoj problem u početnoj fazi. Promijenila sam način ishrane, izbjegavam stresne situacije i negativne ljude i pijem lijekove. Ubuduće ću redovno kontrolirati šećer i trudiću se da moja bolest ne napreduje - kaže ona.

loading...