Postoji li bezuvjetna ljubav?

ljubav, žena, muškarac, ljubav prema domu, kršćani, Bog, religija, vjerovanje, ljubav, ljubavna veza, razmaženost, Razmažene djevojke , ljubav, zaljubljenost
Takva veza ima neprocjenjivu vrijednost i treba je njegovati s velikom ljubavlju.
Ljubav je dio naših emocija, prilog kemikalijama u mozgu i prilog našoj osobnosti, piše portaloko.hr.

Veze su, međutim, potpuna druga stvar. One su vrsta radnog odnosa; uključuju razmišljanja, razloge i odluke. Zahtijevaju dvije (ili više) osoba u komunikaciji, predanost i suradnju.

Kao rezultat, ljubav (osjećaja) i veze (odluke) mogu imati odvojena pravila i očekivanja. Ljubav je osjećanje i zato može biti bezuvjetna. Nekada, bez obzira kako se partner ponaša, osjećaji se ne mijenjaju. Veze, kao radni odnosi, zahtijevaju uvjete, granice, limite i direkcije kako bi tekle glatko. Zato se mora napraviti razlika između "bezuvjetne ljubavi" i "bezuvjetne veze".

Ali, zar ljubav nije dovoljna?

Sada kada znamo razliku između ljubavi i veze dolazimo do zaključka da dok nekoga možete voljeti bezuvjetnom ljubavlju možda ne želite s tom osobom biti u vezi. Ovo naravno ne vrijedi za sve ...

Netko će reći, "ne, ljubav je dovoljna". Te osobe odlučuju, dok god imaju ljubav, ništa više nije važno. Kao rezultat, njihove veze također postaju bezuvjetne. Oni ne postavljaju fine granice, niti nametaju obveze "partneru". Svoje odluke donose samo na temelju ljubavi koju osjećaju. Nekada ovakav odnos može funkcionirati ... Nekada, međutim, pošto nitko u odnosu ne stvara radno "partnerstvo" - raspad je neminovan. Štoviše, s obzirom da postoji očekivanje da partnera sve vrijeme prihvaćate onakvog kakav jeste, veza se održava pod najgorim uvjetima.

Postoje individue koje bezuvjetno vole svoje partnere, ali također postavljaju pravila koja vezu održavaju. Oni koriste utjecaj, postavljaju limite, stvaraju obveze kako bi osigurali uravnotežen odnos u svom romantičnom partnerstvu. Iako će možda i dalje osjećati bezuvjetnu ljubav, oni se neće libiti da okončaju nezdrav odnos kada, zbog prekoračenja dopuštenih granica, on za njih postane neprihvatljiv.

Što ovo znači za vaš ljubavni život?

Ovisi da li odgovarate potvrdno ili odrično na pitanje: "Da li je bezuvjetna ljubav dovoljna?" Za one koji su potvrdno odgovorili, rješenje je pronaći "pravu" osobu, jer će to možda biti jedini period kada ćete imati utjecaj na zdravlje predstojećeg odnosa. Kada jednom odaberete i zaljubite se - očuvanje te ljubavi biće vaš najveći prioritet. Kao rezultat, vaša veza će vjerojatno postati bezuvjetna, a vaš partner će biti slobodan da se ponaša kako želi bez snošenja ikakvih posljedica. Zato, birajte mudro. Odaberite nekog tko će vam biti dobar sve vrijeme, odaberite časnog, savjesnog i partnera koji vam uzvratiti ljubav kako dolikuje. U suprotnom, završiti ćete u nezdravoj vezi, sa malim izgledima za popravljanje štete.

Za one koji smatraju da je "radno partnerstvo također važno" - rješenje je naučiti postaviti granice i obveze koje će održavati vezu zdravom. Također morate koristiti utjecaj pažljivo i nenametljivo kako biste stvorili uravnotežen odnos sa svojim partnerom. Nemojte kontrolirati i manipulirati radi nekog sebičnog cilja, već se trudite da održavate uzajamno zadovoljstvo. Karakterne razlike u zdravim vezama mogu se prebroditi ako ste zaista zaljubljeni u svog partnera i ako smatrate da je on pravi. Samo par stvari u životu je teže od raskida nezdrave veze s partnerom koga bezuvjetno volite. Zato je važno odabrati nekoga s kim "možete surađivati"