Posao u Hrvatskoj: Tražio me golišave fotke, svukla sam se, slikala i poslala!

fotke, manijak, lažni profil, maloljetnice, nastavnica, gole fotke, Beograd
Tražio je da mu šalju golišave fotografije, a potom prijetio da će ih objaviti. Riječ je o snimanju za magazin. Shooting bi bio polugol, zove se skrivene ljepote Balkana, lica se ne bi vidjela ni imena cura. Cijena je 1400 eura, pisalo je u poruci koju je dobila jedna od žrtava.

Iza ovih i sličnih poruka skrivao se uhićeni 37-godišnjak koji je, predstavljajući se kao Jelena, na profilu Modna agencija ZG na facebooku mamio lakovjerne i naivne djevojke da mu šalju golišave fotografije. Djevojkama i maloljetnicama prvo bi uputio zahtjev za prijateljstvom, a potom im ponudio novac ako se pristanu baviti manekenstvom preko interneta. Za svaku djevojku koju preporuče nudio im je 50 eura, za golišave fotografije s malo odjeće 350 eura i po 1400 eura za potpuno golo snimanje.

Desetak djevojaka iz Zagreba i okolice u mrežu manijaka upalo je početkom travnja. Jedna od njih s nama je podijelila svoje strahove i iskustvo kako bi upozorila druge djevojke na opasnost koja vreba s interneta.

- Sve je počelo nedavno. Slučajno smo shvatile da je to prevara jer se ti iz modne agencije nisu htjeli naći s nama. Nakon što smo im poslale svoje golišave fotke, naš profil je bio odmah blokiran. U časopisu o tome nisu imali pojma i to je bio znak da smo nasjele - rekla je 20-godišnjakinja koja je nasjela na priliku manekenstva putem interneta.
- S obzirom na to kakva je situacija u državi, meni se ta ponuda od 1400 eura učinila super. Svukla sam se, fotkala i poslala fotke iz četiri različita kuta, ispred, iza i bokove. Međutim, znala sam da je to glupo i naivno od mene i svih nas, ali što je, tu je - rekla je.

Ubrzo nakon što je poslala fotografije, “modna agencija” joj je blokirala profil. Tada je shvatila da nešto nije u redu. Zajedno s još jednom prijateljicom slučaj je prijavila zagrebačkoj policiji. One nisu jedine koje su nasjele na priču manijaka s Facebooka. Kako je u ponedjeljak izvijestila policija, 37-godišnjaka sumnjiče da je od početka 2013. do veljače 2014. počinio kazneno djelo iskorištavanja djece za pornografiju na štetu 19 maloljetnica.

Osim toga, dobio je kaznene prijave i za nametljivo ponašanje, odnosno uhođenje i praćenje na štetu 12 djevojaka te za nedopušteno korištenje osobnih podataka. U policiji sumnjaju kako je žrtava sigurno bilo još. Mole sve djevojke koje su imale sličnih neugodnosti da ih prijave, pišu 24sata.