Popularni pjevač pronađen mrtav, za sobom je ostavio oproštajno pismo

samoubojstvo, pjevač
Kim Jong-hyun, pjevač korejskog benda SHINee počinio je samoubojstvo u dobi od 27 godina. Ova korejska grupa ima nekoliko milijuna obožavatelja u Aziji, ali i cijelom svijetu.

Pronađen je u unajmljenom apartmanu u Seulu nakon što je njegova sestra prijavila policiji sumnju da bi se mogao pokušati ubiti. Policija je u priopćenju rekla kako su ga pronašli u beživotnom stanju, a umro je na putu do bolnice od trovanja ugljičnim monoksidom.

- Preteško mi je. Pusti me da odem. Reci svima da mi je bilo jako teško. Ovo je moje posljednje zbogom - stajalo u oproštajnoj poruci koju je Kim uputio sestri. Razlog njegovog samoubojstva je, kako navode svjetski mediji, taj što se nije mogao nositi s kritikama konzervativne zajednice. Kim se izjašnjavao kao biseksualac, a još 2013. godine na društvenim mrežamma napali su ga članovi jedne desničarske skupine, nakon što je podržao LGBTQ zajednicu.

Nedavno je stao i u obranu transrodnog studenta, kojeg su također napali. Na Twitteru mu je poslao poruku podrške.

- Kao zabavljač koji se svakog dana nosi s osudama javnosti, osjećam veliki gubitak jer živim u svijetu koji ne priznaje različitosti - napisao je tada Kim studentu koji je bio njegov fan.

Brojni fanovi danas se na društvenim mrežama opraštaju od omiljenog pjevača. Mnogi od njih napisali su kako je ovo veliki gubitak za azijsku glazbu .

vecernji.ba