Policajci doslovce zamijenili žene, to se šerifu nije nimalo sviđalo

vjenčanje
...ali se nisu službeno rastali i ponovno vjenčali što je, po šerifu, nećudoredno ponašanje koje ne priliči američkom policajcu.

Vrhovni sud Sjedinjenih Država potvrdilo je presudu okružnog suda iz Louisiane koji je potvrdio šerifovu odluku da policajcima uruči otkaze.

Sentimentalna melodrama dogodila se 2014. u okrugu Bossier u kojem su Brandon Coker i Michael Golden shvatili da supruge s kojima su u zakonitom braku nisu njihove životne ljubavi. Srećom po njih i supruge su to shvatile pa su se zaljubile Goldenova u Cokerovu, a Cokerova u Goldenovu. I dva bi para živjela sretno do kraja života da su se službeno razveli i ponovno vjenčali, no kako su to nisu učinili jako su razljutili zamjenika šerifa Charlesa Owensa.

Pozivajući se na kodeks okruga Bossier u kojem piše da je "zabranjeno svako nezakonito, nemoralno ili nepristojno ponašanje", Owens je dao policajcima rok do 24. studenoga da se vrate svojim zakonitim suprugama, ili će dobiti otkaz.

Policajci ga nisu poslušali pa su ostali bez posla i zatim tužili šerifa pozivajući se na Prvi amandman američkog ustava koji jamči svim ljudima da slobodno biraju partnera.

Međutim, prvostupanjski sud presudio je da za policajce vrijedi kodeks drukčiji nego za obične smrtnike te je ocijenio da su se policajci "sprdali s institucijom braka", a konačni udarac zadao im je Vrhovni sud u Washingtonu koji je odbio razmatrati predmet.