Po drugi puta pred oltar - Pamela Ramljak zatražila je i crkveni razvod

- To je moj treći singl, autor sam i glazbe i teksta i jako sam zadovoljna. Pripremam i album koji će vjerojatno izaći tek pred Božić. S obzirom na to da mi je rođendan na Badnjak, to će mi biti najbolji mogući poklon - otkriva Pamela i kaže da ne gubi nadu kako će joj se sav trud isplatiti.

Kad nije u studiju ili na nastupima, Pamela, inače profesorica glazbene kulture, posvećena je svojim đacima.

Zdravstveni odgoj kao izbor

- Već dvije godine radim u školi i moram priznati da sam na početku bila sva u panici. Pripremala sam što trebam reći na satu kako ne bih imala ni pet minuta pauze, a sada samo pogledam što me čeka po rasporedu na sljedećem satu i znam što reći svojim učenicima - kaže pjevačica.

O temi zdravstvenog odgoja koja je u Hvatskoj zadnjih tjedana podigla prašinu, Pamela kaže:

- U načelu sam protiv toga, nikada nisam voljela inzistirati na nečemu s čim se ne slaže većina. Upoznala sam mnogo roditelja koji su protive uvođenju zdravstvenog odgoja, pa sam ja za opciju da to bude izborni predmet - kaže i dodaje da vjeruje da će ona sa svojom djecom moći otvoreno govoriti o svim intimnim pitanjima.

Novo crkveno vjenčanje

Nedavno se u medijima pojavila vijest da će Pamela drugi put izreći sudbonosno "da". S dečkom, ekonomistom Mladenom Salajstarom, već je dugo godina zajedno, pa im je brak normalan korak.

- Za mene je brak oduvijek bio svetinja i nikad se nitko iz moje šire rodbine nije razveo. Zbog toga me moj razvod jako pogodio. Nisam vjerovala da ću to ikada doživjeti. Ipak, sada čekam važan papir iz austrijske crkve koji bih trebala dobiti za pola godine, ali s tim se nikada ne zna, a nakon toga ću se moći opet crkveno udati. Bit će to intimna ceremonija, samo za najužu rodbinu, u nekom toplom mjesecu ove godine - otkrila je Pamela.

Pjevačica se 2010., nakon godinu dana braka, razvela od inženjera telekomunikacija i elektronike Stojana Rakića. Koji je razlog za crkveno poništenje braka, koji su Pamela i Stojan sklopili u Beču krajem 2008., pjevačica nije htjela otkriti.

Pjevač Marko Perković Thompson jedan je od rijetkih poznatih Hrvata koji je dobio poništenje braka. Njegov trogodišnji brak s Danijelom Martinović sklopljen je 1995. godine, a potvrdu o poništenju dobio je u prosincu 2005., i to tek iz drugog pokušaja. Nisu krili da su presretni zbog odluke Crkve, a samo dva mjeseca poslije toga Thompson se oženio u crkvi sa svojom Sandrom s kojom je u tom trenutku imao dvoje djece. Razlog poništenja braka nikada nije objavljen jer prema kanonskom pravilu postupak mora ostati tajan deset godina, što znači da će se tek 2015. znati pravi razlog zbog kojeg su Thompson i Danijela dobili crkveni razvod.

Dobiti poništenje braka u crkvi gotovo je nemoguće. Za to moraju postojati snažni razlozi, a neki od njih su: brak sklopljen u uvjetima prisile ili velikog straha, spolna nemoć koja je postojala i prije ženidbe, kada jedan od supružnika zbog razloga psihičke prirode ne može preuzeti bitne ženidbene obveze, kao što su doživotna vjernost te rađanje i odgajanje potomstva, ako jedan od supružnika pri sklapanju braka laže o spremnosti da prihvati sve oblike braka, poput vjernosti ili dobra odgajanja i rađanja, ako je netko od partnera pri stupanju u brak zatajio neku tešku bolest...

Vecernji.hr