FOTO/VIDEO  Plesni studio B-Dance poručuje 'Budimo prijatelji'

B dance

Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

Svjesni činjenice da je nasilje, bilo kojeg oblika, prisutno svakodnevno u svim okruženjima i da sa sobom nosi teške posljedice u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece plesni studio B-Dance odlučio je reagirati i zajedno sa svojim plesačima ukazati na važnost zajedništva i prijateljstva.

Naime, plesači plesnog studija B-Dance napravili su mali edukativni video na pjesmu „Budimo prijatelji" čije stihove i glazbu potpisuje jedna od trenerica plesnog studija B-Dance Željka Zovko u kojem su željeli prikazati da nasilje nije hrabrost.

Inače, poznato je da plesni studio B-Dance pored plesne edukacije veliku pažnju daje i drugim važnim temama kao što su prihvaćanje različitosti, prijateljstva i jednakosti.