Planirate vječanje? Top deset odredišta za medeni mjesec

Sve ono što biste možda "progutali" na nekom od uobičajenih backpackerskih putovanja, na svojem medenom mjesecu nitko ne želi niti zamisliti. Zato ne čudi da mladenci pridaju posebnu pažnju svakom detalju, no najviše samom odredištu na kojem će provesti svoje prve bračne dane.

Sejšeli

Pješčane plaže dokle god pogled seže, čisto more i obilje svježe hrane. Iako možda na prvi pogled zvuči kao neki naš otok, prva na top ljestvici odredišta mladenaca ipak je otočna država smještena u Indijskom oceanu - Sejšeli.

Marakeš

Želi li se pak mladi bračni par opustiti, a istovremeno uživati u nevjerojatnoj kulturi i ambijentu grada, Crveni Grad nudi sve to i još mnogo više. Lutati tržnicama cjenkajući se do najbolje ponude, kušati lokalne specijalitete i završiti dan romantičnim jahanjem na devi uz zalazak sunca - oni koji su probali tvrde da ostavlja bez daha.

Jamajka

Maleni otok Jamajka ostavio je odličan dojam na sve koji su ga posjetili pa ne čudi da se na top ljestvicama najčešće biranih za bračna putovanja pojavljuje u samome vrhu. Smješten u Karipskom moru poznat je po netaknutim plažama koje su među najljepšima na svijetu. Zemlju šume i vode vjerojatno nećete tako brzo zaboraviti odlučite li je posjetiti.

Las Vegas

Možda ga je Nicholas Cage želio napustiti, no svi koji ga posjete teško se prisiljavaju na odlazak. Iako više nije grad grijeha, sve više mladenaca odlučuje se upravo ovdje započeti svoj i službeno zajednički život. Dapače, neki u bijegu od tradicionalnih svadbi dođu i prije medenog mjeseca kako bi uopće ozakonili svoju vezu. Upravo tu leži savršenstvo odabira Las Vegasa kao svog odredišta.

Bugarska

Možda će se nekome činiti nevjerojatnim, ali na listi je svoje mjesto našla i Bugarska. Različitost kultura i povijesti koje Bugarska nosi digle su je visoko na ljestvici popularnosti među turističkim odredištima. Bilo da ste više tip za razgledavanje ili jednostavno opuštanje na plaži, ova jugoistočna europska zemlja mogla bi biti pun pogodak.

New York

Velika Jabuka se osim u kontekstu "Seksa i grada" sve češće spominje kao šoping meka. No među prvima je na popisu mjesta koje treba posjetiti prije nego umrete. Nema razloga da to ne bude s voljenom osobom.

Japan

Dok mu cvjetaju ekonomija i izvoz, ne čudi da se i turistička industrija uzima maha. Proslavljen jedinstvenim pomacima u kulinarstvu te nevjerojatnom poviješću Japan jednostavno ne može ne biti na top ljestvici odredišta koja se moraju posjetiti.

Egipat

Zemlja koja ima sve. Brilijantan pristup Crvenom moru s nekim od najboljih mjesta za ronjenje na svijetu, prekrasne plaže i jedno od sedam čuda antičkog svijeta. Tko bi poželio više?

Tajland

Idilične plaže i živopisna kultura sve više doprinose popularnosti Tajlanda. Hram smaragdnog Bude ili šopingiranje u glavnog gradu svaki za sebe su nezaboravni događaji.

Maldivi

Možda je riječ o najmanjoj azijskoj zemlji, no ipak je našla svoje mjesto na listi najtraženijih odredišta za medeni mjesec. Rastu popularnosti doprinio je razvoj ekonomije, a s obzirom na to da krajolik Maldiva oduzima dah, to i ne čudi.

Večernji list