Pitate se zašto žene teže dolaze do orgazma?

Nemogućnost dostizanja orgazma ne znači nužno i nemogućnost uživanja u seksu. Razlozi zbog kojeg orgazam kod žena često izostaje su različiti psihološki i fiziološki, od strogog patrijarhalnog odgoja preko uskogrudne sredine pa sve do nepažljivih muških partnera koji mogu izazvati svojevrsne psihološke prepreke koje ženu ometaju i ne dopuštaju joj da se u potpunosti opusti.

Ženi je ponekad potrebno duže vrijeme da dođe do 'kritične točke', što može biti itekakav problem ako je njezin partner pobornik seksa 'na brzaka'. S druge strane, fiziološki čimbenici također mogu biti 'ometajući faktori', što se posebice odnosi na žene u klimakteriju i postklimakteriju, kod kojih se javljaju problemi poput suhoće vagine ili znatno smanjenog interesa za seks zbog promjena hormona u tijelu.

Rješenja za ovaj problem su različita i ovise o vrsti problema koji sprječava orgazam, dobi žene i njezinom zdravstvenom stanju. Osim različitih strategija u odnosu s partnerom, savjeta psihologa i hormonskih injekcija (u slučaju menopauze), danas postoje i neka nova sredstva za stimulaciju.

Jedno od njih je i Vitara, neka vrsta kreme čije djelovanje uspoređuju s Viagrom. Ovo 'čudesno' sredstvo utrlja se prije ili na početku seksualne igre na područje klitorisa (u uputstvima se predlaže da to obavi muški partner), te stimulira dotok krvi u područje genitalija, zbog čega klitoris postaje posebno osjetljiv. Postoje i mehaničke spravice poput tzv. Erosa, svojevrsne vakuum pumpice koja se postavlja na već spomenuti dio ženske anatomije i koja mehanički stimulira ovo područje.

Iako se mogu činiti kao prikladno rješenje u određenoj situaciji, sve ove spravice i sredstva tek su pokušaj globalnog tržišta da se okrene 'masna lova' na ovom 'ženskom problemu'. Umjesto trošenja novca uzalud, radije isprobajte neka stara, dobra rješenja, poput čaše vina, striptiza kojeg će za vas izvesti vaš dečko ili suprug, a i dobar ambijent svakako bi trebao imati pozitivan učinak.

Osim toga, svakako imajte na umu da seksualni fluid nije proizvod čiste fiziologije. Sve se nalazi u našim glavama, stoga stimulirajte sami sebe mentalno i rezultat vam garantirano neće izostati.

Izvor: hot.hr