Pisanje pisama učvršćuje veze na daljinu, ali i telefonski seks

Prije nego li se upustite u vezu na daljinu s partnerom dogovorite kako želite da vaša veza izgleda. Pričajte o tome što očekujete jedno od drugoga, kakvu vrstu komunikacije želite i koliko pažnje zahtijevate.

Ako vaša veza od početka nije bila na daljinu, ali se vaš partner radi posla seli u drugi grad, dajte mu do znanja da ste tu za njega. I on se kao i vi boji pa mu napomenite da će ako se zajedno potrudite to biti pozitivno iskustvo.

Iznenađenje vraća vezi strast
I veza na daljinu može upasti u rutinu, zato poradite na romantici. Iznenadite ga neočekivanim pozivom, vrućim seksi razgovorima ili posjetom. To će zasigurno unijeti strast u vašu vezu.

Mobiteli često uzrok nesporazuma
Poruke, chatovi i mailovi često su uzrok krivog sporazumijevanja pa se potrudite da vaš partner shvati onako kako želite. Ni jedno od vas ne može po govoru tijela prepoznati što točno govorite u trenutku nesporazuma, niti može zaključiti da nešto nije u redu. Zato je otvorenost vrlo važna.
Također, izbjegavajte teme za koje znate da bi mogle prouzročiti nesporazume, poput čestih izlazaka s muškim ili ženskim prijateljima.

Razgovarajte svaki dan
Ako radite u različitim smijenama ili živite u drugačijim vremenskim zonama, dogovorite se u koje ćete doba dana ili noći razgovarati. Razgovarajte svaki dan, pričajte o svojim problemima, stresu, uspjesima i neuspjesima. Takvo ponašanje je znak lojalnosti i dosljednosti koje jačaju vezu.

Vrući telefonski seks
Samo zato što ne spavate u istom krevetu ne znači da se ne možete seksati. Iskoristite maštu i mobitel te internet. Izvedite mu striptiz preko Skypa ili vodite vrući telefonski seks.

Pisma daje osjećaj bliskosti
Iako se čini pomalo staromodno, pisma nakon zasićenosti internetom, mobitelima i Skypeom mogu unijet osjećaj bliskosti u vezu. Također, miris parfema na pismu izaziva sentimentalnost.

Posjet za čvršću vezu
Stručnjaci za veze razdvojenim parovima preporučuju posjet najmanje jednom ili dvaput na mjesec kako bi ostali povezani. Nakon što ga posjetite dogovorite se za novi susret tako da se možete veseliti i prije nego prvi susret završi.

Ne zanemarujte svoj društveni život
Samo zato što vaš partner ne živi u istom gradu kao i vi ne znači da trebate biti zatvoreni u kući. Nemojte zanemariti svoj društveni život, družite se s prijateljima, pa neće biti razloga da se ljutite na njega ako on radi isto.
Očekivanja da ste jedno drugome apsolutno sve lako se razbijaju i stvaraju pritisak, pa radije njegujte svoje kontakte, prijatelje i obitelj.

Povjerenje je najbitnije
S obzirom da se preselio u novi grad, sasvim je normalno što upoznaje nove ljude, no to ne treba znači da odmah trebate paničariti. Ako vam je rekao da će vas nazvati u sedam navečer, ali nazvao je tek sat kasnije to ne mora nužno značiti da vas vara. Koliko god bilo teško, trebate imati povjerenja jedno u drugo.

Odredite datum
Nitko ne želi zauvijek biti u vezi na daljinu. Dogovorite se na početku koliko ćete dugo biti razdvojeni i držite se toga. Razgovajrate o mogućnosti preseljenja, tražite posao i stvorite budućnost zajedno.

24sata.hr