Pet velikih laži o braku

brojanje novca

Mnoge osobe koje su single u braku vide rješenje svih problema.

Kad jednom pronađu "pravog partnera" život će biti ljepši, a oni sretniji. No, brak nije uvijek med i mlijeko pa treba zapamtiti da svoju sreću krojite sami, bili sami, u vezi ili u braku. Laži o braku, a koje su se uvriježile kao "istine" piše TOI.

1. U braku neću biti usamljena

Usamljenost nema nikakve veze s time jeste li sami ili u braku. Mnoge osobe koje prati osjećaj usamljenosti takvima ostaju i u bračnoj zajednici. Ako se pak vežete za osobu s kojom nemate o čemu razgovarati, koja vas ne razumije ili ne poštuje, jasno je da će usamljenost samo ojačati.

2. Moći ću se seksati kad kod mi se prohtije

Seksualna želja i libido ovise o nizu faktora, a to što ste u braku ne znači da ćete uvijek biti raspoloženi za vođenje ljubavi.

Mnogi bračni parovi padnu u zamku prečestog kvocanja pa više spavaju u odvojenim krevetima nego zajedno.

3. Neću morati zarađivati

Brak ne znači financijsku sigurnost. Štoviše, donosi nove odgovornosti. Vaše financije nisu više samo vaše, morate se dogovarati o tome kako ćete i na što trošiti novac. Čak i ako si možete priuštiti da ne radite, to se ne preporučuje. Vlastiti prihodi nužni su za neovisnost.

4. Bit ćemo velika sretna obitelj

Za ovo ćete se morati potruditi. Poštujte svojtu, odnosno obitelj koju ste dobili s brakom, no ne možete očekivati da će vam oni uzvratiti osjećaje.

5. Djeca će spasiti stvar

Parovi koji su na rubu prekida, nesretni su ili osjećaju da imaju problema ali ne žele to priznati ponekad se odlučuju imati djecu kako bi "popravili stvar".Pogrešan je to stav jer ako među budućim roditelja već postoji nerazumijevanje, dijete će doći u okolinu koja nije ugodna niti sigurna.