Pet načina koketiranja koje muškarci obožavaju!

Kad su u pitanju seks i veze, puno toga se pisalo o jednostavnosti muškaraca i kompleksnijim ženama. Zato kada je očijukanje sa suprotnim spolom u pitanju, logika bi vam mogla (netočno) nalagati da i ovdje vrijedi ista formula, da bi muškarci naprosto najradije željeli da im se izravno kaže da ih želite i to je to. Zašto gubiti vrijeme na flertovanje kad se odmah možete baciti na posao? I to će možda upaliti za neke pojedince u određenim situacijama, ali prava je istina da muškarci, jednako kao i žene, vole očijukanje, odnosno ovu vrstu "igre" za vrijeme upoznavanja i prvih susreta i dejtova (a i kasnije), piše zena.hr.

E sad... Kad govorimo o muškarcima i koketiranju, postoje "tehnike" koje oni više vole i koje ih više privlače. Iako je svaki muškarac zasebna jedinka, postoje neke generalne stvari koje većina njih preferira i upravo ćemo se na njih ovog puta koncentrirati...

1. Priđite mu - Ako se ne smatrate stručnjakinjom u području očijukanja - ne brinite! Jedno generalno pravilo koje pali kod 95 posto muškaraca je slijedeće - oni vole kada žena preuzme kontrolu i prva priđe muškarcu. Naprosto dođite do njega, pozdravite ga i započnite razgovor s njim. I zaista vam nije puno potrebno - uz pomoć velikog, iskrenog osmjeha možete daleko dogurati. S tom taktikom ne možete pogriješiti - sve dotle dok taj početni razgovor zadržite na ležernim i zabavnim temama.

2. Zadirkujte, ali nemojte vrijeđati - "Obožavam kad me djevojka pomalo zeza", kaže Luka (32). Dakle, budite razigrane, zabavne i ležerne. Cilj je da se oboje dobro provodit. Drugim riječima - ne morate impresionirati tog visokog i tamnokosog komada svojim impresivnim znanjem iz književnosti, automobilizma ili nečeg trećeg (to ostavite za prvi službeni dejt), umjesto toga se opušteno šalite i smijte. I nemojte pretjerivati i prijeći u vrijeđanje. Inače, ovakav način šale je sličan onom kako muškarci međusobno komuniciraju, pa će se osjećati ugodno. I budite spremni primiti koju šalu na svoj račun!

3. Slušajte ih kada pričaju - Nakon što ste se pozdravili, upoznali i malo nasmijali vrijeme je da prijeđete i na nešto ozbiljniji razgovor. Ovdje nemojte samo vi imati glavnu riječ, dajte i njemu priliku da kaže nešto i slušajte što vam govori. "Mrzim kad pričam s djevojkom i vidim da uopće ne sluša i ne obraća pažnju na ono što joj govorim.", kaže Miloš (28). "To mi izgleda kao da samo pauzira i čeka da ponovo ona dođe do riječi." Dobro pravilo je da mu postavite onoliko pitanja na koliko ste ih i sami odgovorili. I iako ovako nećete osvojiti neke posebne intelektualne bodove, jer možda nećete u tom kratkom vremenu imati prilike pokazati mu što sve znate - ova otvorenost prema drugome pokazuje mu da imate razumijevanja za druge, odnosno, za njegove potrebe.

4. Upitajte ga o njegovom režimu vježbanja - Nakon što ste ga malo zafrkavali radi pića koje pije ili mrlje koju ima na majici, i saslušali što ima za reći o trenutnoj političkoj situaciji, pogledajte ga u oči i pitajte ga: "Kojim se sportom baviš? Super izgledaš.". Iako većina muškaraca ne provodi sate ispred ogledala osjećajući se loše jer nemaju tijelo kao David Beckham, kad je u pitanju njegovo tijelo - laskanjem ćete daleko dogurati. Ako muškarci išta vole, onda je to da im malo pogladite ego. "Znam da nisam najzgodniji frajer na svijetu", kaže Ivan (23). "Ali ako mi djevojka kaže da mi ruke izgledaju kao da vježbam i radim na njima ili da se vidi da vodim računa o sebi, ili bilo što na tu temu, to mi je jasan znak da joj se sviđam."

5. Dodirnite ga - Lagano mu dotaknite ruku, nogu ili leđa. Ali nemojte (ponavljamo -nemojte) biti previše napasni. "Ne mogu podnijeti kad je žena fizički agresivna i stalno me dira", ističe Stjepan (28). "U početku volim poneki diskretni dodir, ali ako ona stalno 'visi' na meni - nema mi gorega." Jednako kao i s govorom - u ovoj situaciji manje je više, blagi dodir ili milovanje dat će mu do znanja da ste zainteresirani.