Pet činjenica koje moraš znati o njenim grudima

Na primjer, Sveučilište u Nebraski objavilo je studiju da muškarci provode više vremena gledajući sise nego bilo koji drugi dio ženskog tijela. No, pitajte bilo kojeg frajera koliko STVARNO zna o sisama i nećete doći dalje od odgovora da ih voli gledati. Mi vam donosimo 5 činjenica koje niste znali o sisama.

Veličina se mijenja

Možete reći kada joj dolaze „oni dani“ samo jednim pogledom. Prema Nacionalnom institutu za zdravlje, razina hormona progesterona i prolaktina povećava se oko tjedan ili dva prije nego što uslijedi tvoj „tjedan pušenja“. To uzrokuje zadržavanje vode, a njezino tkivo dojke i mliječnih žlijezda raste. A uz njih i njezina veličina grudnjaka. Nekim ženama mogu narasti čak i za jedan broj. No, budite oprezni, jer ako je ona razdražljiva u tom razdoblju, stimulacija može biti bolna i smanjuji seksualno uzbuđenje, kaže Leah Millheiser, doktorica na Stanfordu.

Postoji orgazam u grudima

Zvuči predobro da bi bilo istinito, zar ne? Znanstvenici sa sveučilišta Rutgers shvatili su da stimulacija bradavica aktivira dio ženskog mozga koji ima veze s genitalnim podražajem. Još uvijek ne vjeruješ? U studiji od 213 žena, 29 posto žena izvijestilo je da doživljava orgazam u bradavicama. Poigrajte se s njom i povećajte postotak žena koje mogu doživjeti orgazam i u sisama.

Pokrij sav teritorij

Iako sada želiš svoju novostečenu mudrost primijeniti na njoj, sjeti se da su važna cijela njezina prsa. Bradavica je zapravo najmanje osjetljiva na dodir, kaže Debbie Herbenick, istraživačica na Institutu Kinsey. Austrijski znanstvenici otkrili su da je 150 žena najveću ugodu osjetilo na gornjoj četvrtini svojih grudi- zamisli područje između 10 i 2 na satu. Nemojte se fokusirati na jednom područje, kaže Herbenick. Što je više teritorija pokriveno, to bolje.

Jedna je veća

Nije ništa čudno ako je jedna veća ili drugačija od druge. Oko jedna četvrtina svih žena ima jednu dojku veću od druge, kaže Keri Peterson, internistica. “Ženske grudi su neovisna bića koja reagiraju na estrogen različito u vrijeme puberteta”, kaže Peterson. Za oko 65 posto žena s asimetrijom, lijeva dominira. Ne treba gnjaviti sa studijama, važno je podsjetiti da i jedna i druga trebaju veliku količinu pažnje.

Budi njen doktor

Ako osjetiš nešto čudno prilikom pipanja, reci joj to. Otići će doktoru koji će je pregledati za svaki slučaj. Većina „nakupina“ su zapravo benigne mase koje su uzrokovane hormonalnim promjenama. U svakom slučaju, masiraj joj i mazi sise čim više, godit će joj pažnja ali i činjenica da brineš o njenom zdravlju.

Izvor: macho.hr