Pamela Ramljak: Ne volim samodopadne macho tipove

Simpatične djevojke iz benda krenule su sa svaka na svoju stranu, a lijepa Pamela Ramljak iz Čapljine krenula je u solo karijeru. U novogodišnjem intervjuu za Dnevni list sasvim osobno govori o stvarima koje o njoj sigurno niste znali te otkriva što želi u 2013. godini.

Po čemu ćete pamtiti 2012. godinu?
Ovu godinu ću pamtiti po završetku rada grupe Feminnem i po mom novom početku kao solo glazbenika. Po novim ljudima koji su ušli u moj život i po nekim ljudima koji su prestali biti dio moje svakodnevice.

Kakva su očekivanja i želje za 2013. godinu?
Želje su velike, a očekivanja ipak malo skromnija, ali nadam se ipak da će želja prevagnuti kad bude riječ o realizaciji. Odmah na početku godine, sad za 2-3 tjedna, izlazi moj novi singl, a na proljeće i moj prvi solo album. Presretna sam zbog toga i nadam se da ću uspjeti sve odraditi kako sam zamislila, ispromovirati ga na najbolji mogući način, uz Božju pomoć.

Koji Vam je doček Nove godine bio najbolji, a koji najgori (zašto)?
Bilo je dosta odličnih dočeka koje sam dočekala svirkom na trgovima, ali jedan od najdražih mi je ipak bio onaj milenijski kad sam s ekipom bila u Dubrovniku gdje sam završila srednju školu. Kao najgori bih izdvojila doček od prije 3 godine, tad sam proživljavala privatno teško razdoblje koji se dogodio neposredno prije Nove godine i danas mi je mučno kad se osvrnem na to vrijeme.

Inače, kako provodite slobodno vrijeme, kad niste na sceni?
Onda sam u školi, radim s djecom, predajem glazbeni u dvije škole u Zagrebu, a kad sam slobodna od svih obveza volim se družiti s prijateljima, ići na kućne čajanke J, kino, kazalište ili jednostavno uzeti svog malog psa shih tzua i izgubiti se u prirodi. Ponekad i sviram klavir ili pišem pjesme, a volim i zavući se ispod deke i rješavati križaljke.

Uživate li u kuhinji? Koje Vam je omiljeno jelo?
Volim biti u kuhinji iako moja bolja polovica više kuha od mene. Što se tiče hrane nisam osobito probirljiva, jedem sve, jedino ne volim životinjske iznutrice, jedem samo mišiće haha, i nisam neki ljubitelj torti i slatkiša. Omiljeno jelo mi je losos sa tikvicama i mrkvom zapečen u alufoliji u pećnici i sve vrste tjestenine (kamut, heljda, integralna) s povrćem, rižota i plodovi mora. Nisam baš mesojed, volim samo piletinu.

Što o Pameli ne zna nitko? Ima li neka sitnica koja vas uvijek može nasmijati ili neka možda naljutiti, ili rastužiti?
Ima dosta toga, imam neke svoje male rituale koji me opuštaju, imam neke drage slike i knjižice koje nosim u torbi, i volim skupljati magnete, imam po par iz svih zemalja u kojima sam bila, i uvijek spavam s krunicom ispod jastuka.

Zahvaljujući kome ili čemu ste otišli iz Čapljine u Zagreb?
Iz rodne Čapljine sam zbog glazbenog školovanja otišla u Dubrovnik, pa potom u Zagreb na Glazbenu akademiju, a sve to zahvaljujući mojim roditeljima koji su imali vjeru u mene i od kojih sam uvijek primala nesebičnu potporu u svemu što sam željela raditi.

Kakvu glazbu slušate, kakve filmove volite?
Slušam puno različitih stilova glazbe, od klasične pa do rocka. Nisam ljubitelj turbo folka i metala. Ipak, najviše se opustim uz pop, blues i njihove varijacije. Što se filmova tiče volim komedije, avanturističke i SF. Najdraže su mi britanske komedije i avanturistički blockbusteri.

Jeste li zaljubljeni?
Da

Kakav će Vas muškarac uvijek privući?
Odan, nježan, onaj tip muškarca za kojeg svi kažu da je „dobar k'o kruh", koji je kadar iskazati emocije. Ne volim samodopadne macho tipove koji ne mogu osjećati potpunu ravnopravnost u svemu s partnericom i osjećaju se superiorno.

Uživate li u modi?
Ponekad, kad je udobna haha, ali ponekad i ne, ovisi o modnom trendu. U posljednje vrijeme sam počela bježati od potpetica i samo ih nosim na nastupima, ipak se najbolje osjećam u casual izdanju.

Postoji li neko putovanje koje posebno pamtite?
Definitivno Kuba i Santorini, bila sam zaslijepljena ljepotom i jednog i drugog otoka. Na Kubi sam imala osjećaj kao da sam se vratila u prošlost i moram priznati, iako je siromaštvo očito, ljudi su jednostavno vedri, uživaju u malim stvarima, pjevaju na svakom kutu, jako su muzikalan i vatren narod. A Santorini je jednostavno predivan, arhitektura i prirodne ljepote su definitivno za preporučiti svima, po meni raj na zemlji.

A koncert?
Ima ih više, možda Pink i Beyonce u Beču.

Kako ste proslavili rođendan?
U krugu obitelji. Budući da mi je rođendan na Badnjak uvijek sam doma kod svojih tako da kad se vratim u Zagreb ne da mi se raditi neki tulum i to uvijek ostane na tome.

Što biste poručili našim čitateljima?
Ne bih im ništa poručila, samo bih im poželjela sretnu Novu godinu, puno zdravlja, smijeha i što više lijepih trenutaka u 2013. godini.

Piše: Andrijana Copf/dnevni list