PADA INTERES ZA FACEBOOK Evo koji su razlozi

Facebook socijalna mreža, lažna nagradna igra, Facebook socijalna mreža, objava na facebooku, lažne vijesti, Facebook, Facebook socijalna mreža, Facebook socijalna mreža, interes, Facebook, Facebook socijalna mreža, napad, Facebook, poruke, Facebook
...zbog brige o privatnosti, lažnim vijestima i toksičnim raspravama, pokazala je anketa Reutersova Instituta za istraživanje novinarstva objavljena u četvrtak.

Potrošnja vijesti putem Facebooka opada, osobito među mladima koji preferiraju WhatsApp, Instagram i Snapchat.

Facebook je i dalje najpopularnija društvena mreža vijesti, s 36 posto korištenja prošlog tjedna, no gubi u utrci s drugim aplikacijama, posebice WhatsAppom, koji je u četiri godine utrostručio popularnost kao izvor vijesti i sada je na 15 posto.

Ljudi se osjećaju ugodnije kada razgovaraju na zatvorenim platformama, pogotovo u zemljama s polariziranim podjelama, u kojima je opasno otvoreno izraziti politički stav, poput Malezije i Turske, navodi se u studiji.

Ispitanici su rekli kako priče često pronalaze na Facebooku i Twitteru, a objavljuju u grupi na WhatsAppu radi razgovora s manjom skupinom prijatelja.

Iako se veći dio Facebookovog pada može pripisati promijenjenim algoritmima, kojima je cilj interakcija s obitelji i prijateljima, povjerenje je jedna od glavnih zamjerki toj društvenoj mreži.

Samo 23 posto od 74.000 ispitanika u 37 zemalja izjavilo je da vjeruje vijestima na društvenim mrežama, u usporedbi s 44 posto povjerenja u vijesti u ukupnom poretku.