Ovo su predmeti koje moramo prerasti do 30. godine

predmeti, godine, prerasti

1. Pano s fotografijama i isječcima. Mjesto mu je u sobi tinejdžera ili studenta, a ne u stanu odrasle osobe. Omiljene fotografije, isječke ili druge uspomene koje ste čuvali na panou zaštitite od prašine okvirima koje ćete potom staviti na zid i napraviti lijepu galeriju.

2. Prastari futon. Ako mu je okvir nepopravljivo raskliman, a jastuk skoro pa nevidljiv koliko se stanjio zbog svih ljudi koji su godinama sjedili na njemu - vrijeme mu je da ode u smeće. Zamijenite ga udobnijim kaučem na razvlačenje koji može poslužiti kao pomoćni krevet za goste.

3. 'Raspareno' posuđe za posluživanje hrane. Još uvijek imate 10 tanjura različitih veličina i boja koje kombinirate s jednako 'šarenim' priborom za jelo? Ostavite ih u 20-ima i priuštite si 'koordiniran' set posuđa i pribora koji će lijepo izgledati na stolu kada ćete ugostiti obitelji i prijatelje.

4. Papasan fotelje, vreće za sjedenje i drugi 'tinejdžerski' komadi namještaja. Podarite dašak klasike vašem životnom prostoru promjenom namještaja za sjedenje. Birajte garnituru ili klasične fotelje jer se na njima lakše sjedi i udobnije su.

5. Prazne boce. Mnogi su u studentskim danima imali fazu čuvanja praznih boca ispijenog alkoholnog pića. Ovakve uspomene dugoročno će vam zauzimati previše dragocjenog prostora i dosaditi vam stoga reciklirajte stare boce.

6. Stara posteljina i ručnici s mrljama. Prenamijenite ih tako što ćete ih razrezati i koristiti kao krpe za čišćenje svog doma i priuštite si novi set posteljine ili ručnika.

7. Kičasto osvjetljenje. Lava lampe ili predmete koji svijetle u mraku na vrijeme pošaljite u mirovinu ili preselite u dječju sobu jer im je tamo mjesto.

8. Neuokvireni posteri i plakati. Plakat omiljenog filma koji već godinama držite na zidu vjerojatno je već poprilično uništen. Ako se ne možete i ne želite rastati od njega, uokvirite ga. Na taj način ćete ga očuvati i osuvremeniti.

Izvor: zadovoljna.hr