Ovo su najjeftiniji načini za izbjeljivanje rublja

rublje, izbjeljivanje, ušteda, bijela odjeća, pranje, sušenje rublja, zima, sušenje rublja
Jedan od najjeftinijih načina za savršeno izbjeljivanje rublja svakako je onaj pomoću kalijeva permanganata kojeg možete kupiti u ljekarni.

Receptura je jednostavna. U 10 litara vruće vode stavite nekoliko kristala kalijeva permanganata. Voda će postati ružičaste boje, ali neka vas to ne uplaši. Nemojte pretjerivati s količinom kako ne biste dobili tamnoljubičastu boju.

Dodajte 200 grama deterdženta za rublje i promiješajte pa u to stavite mokro rublje. Posudu pokrijte najlonskom vrećicom ili folijom te ostavite tako 4 do 5 sati (možete i preko cijele noći). Neka vas boja vode ne zbuni, rublje će biti bjelije nego ikad. Kada ga izvadite iz pripremljene tekućine, iscijedite ga te stavite na pranje u perilicu kao i inače.

Ako ste rublje oprali prije izbjeljivanja, onda ga samo isperite i osušite. Rublje će biti besprijekorno bijelo.

Dodatni trikovi

Prilikom pranja u prašak za pranje možete dodati dvije do tri žlice sode bikarbone. Uštedjet ćete na skupim sredstvima za izbjeljivanje, a rublje će biti savršeno bijelo. Soda smanjuje tvrdoću vode pa sredstva za pranje postaju djelotvornija.
Prašak za pecivo također je dobar izbjeljivač. Jednu vrećicu istresite u prašak za pranje rublja prije pranja i promiješajte. Rezultat neće izostati.

Izvor: dnevno.hr