Ovo je 'opasno doba' kad žene najviše varaju

Hormoni po svoj prilici na žene utiču više nego na muškarce, a u zavisnosti od perioda ciklusa, žene se osjećaju privlačnije ili manje privlačno, same su sebi lijepe ili nisu, ...

Ovo je 'opasno doba' kad žene najviše varaju

... sretne su ili tužne, sklonije trošenju ali i varanju.

Ako se može vjerovati novom istraživanju, tijekom PMS-a žene su gladne kao vučice i mudre kao lisice. Tijekom ovulacije, žene se osjećaju vrlo poželjno, same su sebi lijepe, ali imaju potrebu i da se "pokažu", odnosno da dokažu da su ljepše i bolje od "konkurencije".

Zato se u toj fazi ciklusa lakše odluče da spiskaju ogroman novac na skupu tašnu, obuću ili odjeću. Ta potreba za isticanjem je tekovina evolucije i žene to rade potpuno nesvjesno.

Ali, još jedna posljedica djelovanja hormona u toj fazi ciklusa je i to da su tada dva puta sklonije aferama i preljubama, piše Mondo.

U drugom dijelu ciklusa, kad prođe ovulacija, posvećenije su svojim emotivnim partnerima.

U toj fazi ciklusa raste i nivo progesterona, pa su žene malo usporenije, zbunjenije, teže pronalaze riječi i smanjuje im se "oštrina". Za ovu fazu ciklusa karakteristične su promjene raspoloženja. Ali i tada šoping pomaže, pošto je to ponekad dobar "ventil" za intenzivne emocije.

18.05.2017 u 22:23