Ovo je 'opasno doba' kad žene najviše varaju

Hormoni po svoj prilici na žene utiču više nego na muškarce, a u zavisnosti od perioda ciklusa, žene se osjećaju privlačnije ili manje privlačno, same su sebi lijepe ili nisu, ...

... sretne su ili tužne, sklonije trošenju ali i varanju.

Ako se može vjerovati novom istraživanju, tijekom PMS-a žene su gladne kao vučice i mudre kao lisice. Tijekom ovulacije, žene se osjećaju vrlo poželjno, same su sebi lijepe, ali imaju potrebu i da se "pokažu", odnosno da dokažu da su ljepše i bolje od "konkurencije".

Zato se u toj fazi ciklusa lakše odluče da spiskaju ogroman novac na skupu tašnu, obuću ili odjeću. Ta potreba za isticanjem je tekovina evolucije i žene to rade potpuno nesvjesno.

Ali, još jedna posljedica djelovanja hormona u toj fazi ciklusa je i to da su tada dva puta sklonije aferama i preljubama, piše Mondo.

U drugom dijelu ciklusa, kad prođe ovulacija, posvećenije su svojim emotivnim partnerima.

U toj fazi ciklusa raste i nivo progesterona, pa su žene malo usporenije, zbunjenije, teže pronalaze riječi i smanjuje im se "oštrina". Za ovu fazu ciklusa karakteristične su promjene raspoloženja. Ali i tada šoping pomaže, pošto je to ponekad dobar "ventil" za intenzivne emocije.

18.05.2017 u 22:23