Ovo biste trebali izbjegavati konzumirati u zrakoplovu i postoji dobar razlog za to

hrana za jelo, zrakoplov
Nekima je, pak, hrana u zrakoplovu odlična. Stvar je ukusa, rekli bismo, no stručnjaci ovaj put upozoravaju na nešto sasvim drugo. Kabinsko osoblje obično izbjegava jesti prilikom leta i na taj način preventiraju jet lag. Tijekom leta, probavni sustav se "gasi" ili barem usporava, pa konzumacija tijekom leta može stvoriti određene probleme. Ipak, nitko ne želi biti gladan na putovanju pa ako ipak jedete u zrakoplovu, ovo biste trebali izbjegavati...

Neflaširana voda, čaj, kava

Kabinsko osoblje upozorava da ne pijete neflaširanu vodu u zrakoplovu, piše Time. Spremnici za vodu mogu sadržavati bakterije stoga uvijek birajte flaširanu vodu. Zbog ovog razloga trebali biste izbjegavati i naručiti kavu ili čaj jer se priprema od iste vode, navodi se. U istraživanju provedenom u 158 zrakoplova, u 13 posto uzoraka pronađene su koliformne bakterije, a u dva slučaja i E. coli jer se ti spremnici rijetko čiste.

Jogurt

Iako zdravstveno sasvim ispravana namirnica, razlog zašto se preporuča izbjegavati uzeti jogurt u zrakoplovu jest - nered. Oni koji su u zrakoplovu uzeli jogurt, suočeni su sa situacijom da "prsne" prilikom otvaranja, piše Mashed.

Žvakaće gume

Žvakanje žvakaćih guma može uzrokovati dijareju, napuhnutost i stvoriti kiselinu u želucu, a to svakako želite izbjeći na putovanju.

Alkoholna pića

Poznato je da alkoholna pića uzrokuju dehidraciju u organizmu, a u zrakoplovu tijekom leta razina vlage u zraku je niža te dodatno dehidrira organizam. Iako vam se čini da je popiti alkoholno piće tijekom leta dobra ideja za smirenje, trebali biste izbjegavati.

Zasoljenu hranu

Prilikom dužih letova mnogi će primijetiti da im otiču noge. Kako biste to izbjegli ili barem umanjili, izbjegavajte unos soli dan prije leta i na sam dan putovanja.

Sušeno voće i oraščiće

Inaće nutritivno vrlo dobar izbor za obrok, tijekom leta izbjegavajte ovo konzumirati. Može uzrokovati plinove koje će vam otežati putovanje.

Vecernji list