Ovih 5 stvari biste trebali napraviti tijekom vašeg godišnjeg odmora

zadar, grad Zadar, turizam, odmor, stres, godišnji odmor, godišnji odmori, stvari
Odmor može biti s jedne strane zamka i toliko vas razlijeniti da vam bude gotovo nezamislivo ponovno se vratiti u radnu rutinu, a ponekada, ukoliko ste i tijekom odmora okruženi s poslovnim kolegama i pričate se o poslu, to može dovesti do toga da ne prekinete veze s poslom i ponovno izgubite motivaciju, piše manager.ba

Kako biste svoj odmor iskoristili na najbolji mogući način, opustili se i napunili baterije, ovo su neki od koraka koje trebate napraviti.

Razvijte svoju dnevnu rutinu
Sada kada ste na odmoru, nemojte dozvoliti sebi da se svaki dan ustajete po par sati kasnije nego inače. Uredu, jedan dan si možete priuštiti par sati sna dulje, no, nemojte dozvoliti da vam se organizam sad navikne na potpuno novi ritam, zbog čega će vam povratak u poslovnu svakodnevnicu biti još teži. Također, kada nemate poslovne obveze u rokovniku, to ne znači da ne biste ponovno trebali isplanirati svaki sat vašeg dana.

Pametno isplanirajte veća obiteljska druženja
Ukoliko godišnji odmor koristite za posjetu obitelji koju dugo niste vidjeli, pripremite se i za komentare i razmišljanja koja se mogu razlikovati od vaših. To vam ne smije biti motiv za ljutnju. Naučite da duboko udahnete i da ne dozvolite da išta negativno utječe na vas.

Budite s vašim najbližima
Najviše vremena posvetite onima koji su vam najbliži. Grlite se s njima, punite baterije. To će vam pomoći da probudite hormone sreće i uistinu uživate sa onima koje volite.

Provodite vrijeme na svježem zraku
Šetnja prirodom, tenis, planinarenje, more. Vi birajte. Dokazano je da boravak u prirodi donosi brojne benefite za vaše zdravlje, poput smanjenja stresa ili buđenja kreativnosti. Zato, nakon ukusnog domaćeg ručka, odlučite se radije za svježi zrak nego za kauč.

Sumirajte sve što ste napravili tijekom blagdana
Sjećanje na lijepe događaje i avanture pomoći će vam da se osjećate motiviranije za ono što vas čeka i podsjetiti vas da budete zahvalni na svemu što imate.