Otkriveno zašto jaja ne biste trebali čuvati u vratima hladnjaka

bijela jaja , smeđa jaja, razlike, stručnjaci, kuhana jaja, ljuska jajeta, Nutricionisti, jaja, peradari , nestašica konzumnih jaja, Zdravi nokti, namirnice, jaja, kod na jajetu, jaja, hladnjak, čuvanje

Ipak, s tim se ne slažu stručnjaci koji tvrde da je to zapravo najgore mjesto za čuvanje jaja u hladnjaku. Razlog za ovu tvrdnju sasvim je opravdan. Vrata su najtoplije mjesto u hladnjaku, stoga nije dobra ideja tamo ih pohranjivati ako želite da što dulje ostanu svježa za konzumaciju.

Na predijelu vrata hladnjaka najveća je fluktuacija temperature zbog otvaranja i zatvaranja vrata, tvrdi Vlatka Lake za The sun. Taj dio hladnjaka onda koristite za pohranu namirnica kojima promjene temperatura ne štete mnogo. Najbolje je čuvati ih u ambalaži u kojoj su kupljenja i staviti ih u sredinu hladnjaka.

Savjet je i da jaja ne stavljate odmah u hladnjak ako ste ih imali, primjerice, neko vrijeme u vrućem automobilu ili ste ih držali pored štednjaka dok ste kuhali. Jaja "ne vole" nagle promjene temperature pa ih radije i držite izvan hladnjaka na temperaturi nižoj od 20 stupnjeva kako bi dulje ostala svježa. Također, imajte na umu da u hladnjaku pored jaja ne stavljate namirnice koje imaju jak miris jer bi ga jaja mogla upiti, navodi se.

Izvor: vecernji.hr