Otkrijte kako vas seks može učiniti ljepšom

Umjesto skupih kremica i losiona, izaberite prirodniji način očuvanja mladosti kože - seks! Škotsko istraživanje pokazalo je da seks tri puta tjedno skida s kože barem četiri godine. Uz sve to, seks dodatno pojačava sjaj kože, što pridonosi atraktivnijem izgledu. Seks je očito lijek za sve - kako za zdravstvene tegobe, tako i za one vezane u ljepotu i izgled.

Zbogom borama
Seks potiče otpuštanje antistresnih hormona poput endorfina i oksitocina te niza drugih. Kombinacije tih hormona blagotvorno djeluju na kožu žene. Neka su istraživanja pokazala da ublažuju oštećenja nastala od sunca, pušenja i kortizola, hormona koji nastaje pod utjecajem stresa te uništava kolagen i pridonosi bržem nastajanju bora. Dakle, ako želite spriječiti nastanak bora, uživajte što češće s partnerom u seksu.

Mekša koža
Prisjetite se kako izgledate netom nakon seksa: blago rumeni obrazi, ružičaste usnice i sjajne oči. Sjajite! Takav blistavi izgled traje nekoliko dana nakon seksa, baš kao i druge korisne nuspojave seksa koje se vide na koži. A što se zapravo događa? Nakon seksa, a posebno nakon orgazma, koža prirodno počne otpuštati ulja i kiseline koje vlaže kožu i stvaraju efekt blistavosti.

Izgled zdrave i žive žene
Znate li one žene koje izgledaju zdravo i puno života? I za takav izgled zaslužan je seks. Naime, seks vam pomaže da lakše zaspite, a takav san na žensko tijelo djeluje okrepljujuće. Nakon živahne noći i svih onih hormona u tijelu nakon orgazma, budite se osvježeni, odmorni i bez podočnjaka i napuhnutosti. Trebamo li dalje nabrajati?

Vitkost bez premca
Seks i ljubljene čine čuda i za vitkost. Seks je aktivnost koja ubrzava otkucaj srca i cirkulaciju, pa krv brže protječe do organa i kože. Duboko disanje kontrolira stres i šalje kisik kroz cijeli organizam. Seks sagorijeva kalorije puno bolje i brže od nekih tjelovježbi, a pridonosi i vježbanju mišića lica. Uz sve to, minuta ljubljenja pomoći će vam u sagorijevanju 12 kalorija. To je više nego da hodate!

Orgazam kao eliksir života
Zbog čitavog niza koktela hormona koji se otpuštaju, orgazam je zapravo eliksir života. Svaki od tih hormona donosi niz koristi za organizam, a sve se odražava i na ljepotu - ljepša i zdravija koža, kvalitetnija kosa i nokti te puno životne energije. Dobra vijest za one koji trenutno nemaju partnera je ta da vrlo sličan učinak ima i masturbacija.

izvor: tportal.hr