`Ostavila sam muža jer mi je njegova majka zagorčavala život`

punica, svekrva, šala, punica, prodaja, internet, hercegovački vicevi, punica, život, hercegovački vicevi, punica, gosti, svekrva, žene, otkriće, svekrva, snaha, život, snaha, nevjesta, svekrva, snaha, rečenice, snaha, svekrva, rečenice, svekrva, snaha, snaha, svekrva, Svekrvin jezik, svekrva, snaha, gazda, nevjesta, sin, svekrva, Svekrvin jezik, svekrva, savjeti, svekrva, muž, svekrva

Rijetko koja snaha nema problema sa svekrvom pa su poznati i vicevi na tu temu. No, mnogim ženama koje proživljavaju pakao zbog svojih svekrvi, zasigurno nije do šale.  

Osjetila je to i na svojoj koži jedna žena koja je poznatoj terapeutkinji Dedire na portalu The sun otkrila kako je napustila supruga zbog njegove majke. Prvenstveno. A i zbog toga što je on uvijek držao majčinu stranu. 

Od njenog 21. rođendana majka njenog muža ju je ignorirala, a onda je djevojka u 26. godini dobila sina. Svekrva je odjednom počela pričati sa snahom i čuvala je unuka jednom tjedno. No, kako to često bude, sve je radila po svom.

Majka djeteta tvrdi kako je nije obaviještavala o tome što je dijete jelo niti da ga je vodila k liječniku. Onda je jednog dana predložila da presele u  kuću njenog oca kako bi mogli uštedjeti nešto novaca za svoj dom. 

No, taj privremeni dom svog sina, snahe i nuka, svekrva nije poštivala. Pregledavala je njihove stvari kada nisu bili kod kuće i zabranila snahinoj majci da ih dolazi posjetiti u tu kuću. Mladoj ženi je prekipjelo. Sa svojim sinom otišla je svojim roditeljima. 

Deidre je pojasnila kako se njegova majka ne može pomiriti s tim da njen sin ima svoj život. Savjetovala je djevojci da razgovara sa suprugom i pojasni mu da se moraju maknuti od nje i da moraju postojati jasne granice koje ne može prijeći. 

I svekrvi bi trebalo naći neki hobi kako bi manje mislila na svog sina, savjetovala je Deidre.