Osam iznenađujućih činjenica o seksu

Seks je često na dnevnom redu istražitelja diljem svijeta. Čini se da sve znamo o njemu, ali opet nas iznenade neka otkrića, poput ovih iznenađujućih činjenica otkrivenih tijekom brojnih istraživanja, prenosi tportal.hr.

1. Muškarci na internetu traže pornografiju šest puta češće od žena. Za razliku od njih, žene su sklonije mekoj erotici.

2. Kada je riječ o seksu i vezivanju, muškarci češće završe s povezom. Zašto? Oni gotovo sve u životu imaju pod kontrolom, a seks im je jedino područje opuštanja i prepuštanja.

3. Među jestivim donjim rubljem najpopularniji je okus višnje, a najmanje je popularna čokolada. Nema logičnog objašnjenja zašto je to tako. Jednostavno, o ukusima se ne raspravlja.

4. Redovit seks ženu čini mladolikijom i privlačnijom. Za to je odgovoran hormon estrogen koji daje sjaj kosi i mekoću koži. Brži protok krvi lagano joj rumeni obraze i usnice.

5. Žene s doktoratom zainteresiranije su za seks na jednu noć. Zašto? Neki smatraju da one ne očekuju brak od muškaraca s kojima prakticiraju seks. One su sposobne same se uzdržavati.

6. 14 posto muškaraca i 60 posto žena nije uživalo u svom prvom seksu. Smatra se da je to zbog toga što su ženama usadili osjećaj krivnje zbog seksa. Ne mogu se opustiti pa se seks pretvara u bol.

7. 'Prljave riječi' u seksu više koriste žene nego muškarci. Smatra se da je to zbog toga što žene više uzbuđuju auditivni elementi, baš kao što muškarce uzbuđuju vizualni.

8. Žene više vole čokoladu od seksa, barem tako pokazuju neka istraživanja. Stručnjaci kažu da je to zbog određenih sastojaka u čokoladi koji izazivaju kemijske reakcije u tijelu, a koje se stvaraju i tijekom seksa.