Oprez: Što žene jednostavno ne podnose?

Svađa
Pripadnice ljepšeg spola najčešće smeta:

... kad muškraci misle da njihove vozačke sposobnosti nisu dovoljno dobre Muškarci se u većini slučajeva smatraju boljim vozačima od žena. Stoga svojim ljepšim polovicama rijetko prepuštaju mjesto za volanom. Čak i kad se radi o dugim putovanjima, većina muškaraca nerado prepušta damama vozačku poziciju, pa čak i na sat ili dva. Ipak, statistički podaci osiguravajućih kuća potvrđuju kako je postotak žena koje sudjeluju u prometnim nezgodama daleko manji od muškaraca.

... kad muškraci misle da se kuća čisti sama od sebe Muškarci jednostavno ne razmišljaju o radnjama koje žena svakodnevno mora činiti kako bi obiteljsko gnjezdo bilo čisto i uredno. Jer, prljavo rublje ne nestaje samo od sebe s kupaonskog poda. Hrana se ne pojavljuje sama od sebe na stolu ili u frižideru. Čista i ispeglana odjeća nije složena u ormarima zahvaljujući čudu. Netko zaista radi sve te stvari. No, tko bi to mogao biti?

... kad muškarci svoje mame uzdižu do neba Iako svaka žena ima svoje dobre i loše strane, pojedini muškarci misle kako su njihove majke prave svetice. Tako se vaša sposobnost kuhanja, čišćenja kuće i druženja s prijateljima ne može mjeriti sa sposobnošću njegove majke. Stoga i svaku kritiku koju uputite na račun tog divnog stvorenja on osjeća poput udarca koji mu je zadao najbolji prijatelj.

... kad muškarci ne priznaju ništa osim pobjede Život je, prema tvrdnjama pojedinih muškaraca, jedno dugotrajno natjecanje u kojem postoje pobjednici i gubitnici. Biti sklon natjecanju i pobjeđivanju nije loša stvar, ali ne kada igrate društvenu igricu sa svojim desetogodišnjim rođacima.

... kad muškarci smatraju da su njihovi troškovi neophodni, a ženini nepotrebni Dakle, njegova je članarina u golf klubu prijeko potrebna - ona je čak važnija i od zubne paste. Mnogi muškarci - na svu sreću, postoje iznimke - ne znaju koliko koštaju osnovne kućne potrepštine. Danas je vrlo lako potrošiti nekoliko stotina kuna na osnovne stvari poput kruha, mlijeka, toaletnog papira, kave, sredstava za čišćenje, žitarica za doručak i hrane za kućne ljubimce.

... kad su muškarci preponosni da bi pitali slučajnog prolaznika voze li u dobrom smjeru Misle li muškarci da moraju znati kuda vode svi putevi, iako nikada nisu bili u određenim krajevima? I što bi se dogodilo da se zaustavi i pita nekoga za ispravan smjer, umjesto da se 45 minuta vozi u krug? Javno bičevanje? Trenutna kastracija? Zasigurno ne, međutim, njemu je sama ideja, iz nekog nepoznatog razloga zastrašujuća.

... kad muškarci nastoje odmah popraviti stvari, umjesto da saslušaju vaš problem Imali ste loš dan - djeca su zaradila prehladu, majstor nije došao popraviti cijev koja pušta, policija vas je kaznila jer niste bili vezani. A sve što ste vi željeli je muža koji će vam nježno potapšati po ramenu, suosjećati s vama? Umjesto toga, dobili ste pametnjakovića koji zna kojim lijekom liječiti djecu, koji daje telefonski otkaz majstoru i koji povlači veze kako bi izbjegli plaćanje kazne. Međutim, to nije ono što ste vi htjeli. Jer, u ovakvoj je situaciji ženi potrebno rame za plakanje.

... kad su muškarci pretjerano ljubomorni Žene izluđuje kad ih muškarci tretiraju kao zatvorenike koji čekaju suđenje, promatrajući svaki njihov pokret. Međutim, muškarci koji imaju naviku raditi spomenute stvari, na taj način samo iskazuju vlastitu nesigurnost i strah od odbacivanja. Kada muškarac na ovakav način postupa sa ženom, izolirajući ju i optužujući ju za sve i svašta, on pokazuje svoj strah a ne svoju ljubav, i ponaša se prema njoj kao da je njegovo vlasništvo. Žene ovakve veze smatraju klaustrofobičnima.

... kad muškarci misle da će ostati zauvijek lijepi i privlačni Muškarci koji su potpuno oćelavili, te koji imaju pivski trbuh pretpostavljaju da su i dalje privlačni svim ženama, pa stoga i nastoje koketirati s njima. Da stvar bude još gora, takvi muškarci zamjeraju svojim ženama što su nabacile nekoliko kilograma. Što se dogodilo s onom poznatom uzrečicom "Što je dobro za jednog dobro je i za drugog?"

... kad su muškarci bolje plaćeni od žena za obavljanje istog posla Iskreno rečeno, ovakve se situacije ne bi smjele događati - između ostalog, ravnopravnost spolova zajamčena je i Ustavom RH. Međutim, statistički podaci govore da postoje žene koje su potplaćene, koje obavljaju teške poslove i čija je početna plaća niža od muškaraca.

portaloko.hr