Ono što jedemo razotkriva naš karakter

zdrava hrana
Želja za hranom u sebi sadrži psihičku komponentu, pa potreba za slatkim, slanim, ljutim, gorkim i kiselim navikama nije bezazlena ona otkriva kakve sve osobnosti krijemo u sebi, tj. kakve smo osobe-Dr. Alan Hirsch neurolog i psihijatar iz Chicaga prije nekoliko godina proveo je istraživanje kada je na primjeru 18 tisuća ispitanika došao do rezultata koji zorno pokazuju odnos želje za određenom hranom s osobnošću.

Jasno je kako su želje za određenim okusima samo dijelić onoga što nas čini osobama određenog karatketa, no kako ističe dr. Hirsch suptilne značajke kao što su okusi u hrani nisu bezazleni kao što se isprva misli.Kakvi smo zapravo lako možemo iščitati iz vlastite potrebe za osnovnih 5 okusa koju ne treba mijenjati nego dapače treba joj udovoljavati, ali kako ističe Dr. Hirsch umjereno i kontrolirano.

" Želja za hranom u sebi sadrži psihičku komponentu, pa potreba za slatkim, slanim, ljutim, gorkim i kiselim navikama nije bezazlena ona otkriva kakve sve osobnosti krijemo u sebi"

1. SLANO VOLE USPJEŠNI KOJI SE U ŽIVOTU VODE RAZUMOM NE SRCEM
Osobe koje osjećaju želju za slanom hranom rijetko izražavaju svoje mišljenje, ali su izuzetno energični i odvažni u kritičnim situacijama,odlučuju na temelju razuma ne srca.

S obizorm da često prepuštaju drugima da im kroje privatni i poslovni život takve može umiriti vrećica čipsa ili porcija slanog pomfrita, a sve iz razloga jer imaju manjak minerala u organizmu

2. SLATKO VOLE SENZUALNI, HEDONISTI KOJI VOLE ŽIVJETI NA RUBU
Osobe koje osjećaju veliku želju za tamnom čokoladom vole biti u središtu pozornosti, privlači ih razuzdan život, dok u poslovnom svijetu ciljaju na vodeće pozicije. One osobe kojima je predmet žudnje mliječna čokolada često su tihe i povučene. Općenito osobe koje žude za slatkišima veliki su hedonisti i rijetko žale za propuštenim prilikama.

Čokolada stimulira lučenje hormona serotonina i savršen je desert koji djeluje poput antidepresiva, a pomaže i kod malaksalosti, kada je tijelu potrebno brzo razbuđivanje.

"Osobe koje žude za slatkim veliki su hedonisti i rijetko žale za propuštenim prilikama, vole ugađati isključivo sebi"

3. SLATKO-SLANO VOLE KREATIVCI I SAMOTNJACI
Osobe koje vole kombinaciju slatkog i slanog najviše vole biti same, kreativne su i vole upravljati vlastitim vremenom i prostorom, ne podnose nadređenost, a više od svega cijene privatnost.

Učestala želja za kombinacijom slatkog i slanog znak je da u organizmu nedostaju glukoze i natrija. Osjećamo se malaksalo i usporeno, zbog čega brojni posežu za kombinacijom slanih grickalica i slatke čokolade kako bi povratili snagu i zadovoljili potrebu za slanim.

4. LJUTU ZAČINJENU HRANU VOLE TEMPERAMENTNE OSOBE
Temperamentne osobe koje ne vole gubiti vrijeme na nevažne stvari obožavatelji su ljute i začinjene hrane. Oni vole red i disciplinu, nevjerojatnom brzinom obavljaju više ključnih stvari odjednom, a hrana pojačanih okusa ih smiruje.

Ovakva hrana ubrzava rad srca i disanje pa valja biti oprezan jer ona stvara ovisnost
5. GORKO VOLE MISAONI I OBZIRNI
Misaonim osobama koje odlučuju na temelju razuma, a teško se prepuštaju logici srca često se zamjera što nisu dovoljno strastveni. Takvi su pak obožavatelji gorkih okusa koji je inače najmanje zastupljen u kategoriji omiljenih.

Gorka hrana uravnotežuje njihovu hladnoću koja je tek na površini, u dubini svog bića oni su plahi.Gorki okus ispunjava blagim nezadovljstvom koje ih tjera da idu dalje i vide stvari onakvima kakve one zaista jesu, bez ružičastih naočala
.
Izvor: zadovoljna.hr