Oliver Dragojević posmrtno dobio počasnu titulu

vesna i oliver dragojević

Nakon što je proglašen Dan žalosti u Splitu na dan kada je preminuo jedan od najvećih glazbenih virtuoza, Oliver Dragojević, ostat će zapamćen po još jednoj laskavoj tituli.

Koliko je cijelu državu pogodila smrt glazbene legende mogli se vidjeti i po spektakularnom ispraćaju koji su Grad Split i njegovi građani pripremili za Olivera, pa ne čudi ni činjenica da su ga sada, na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom obilježavanja Dana i 25 godina Splitsko- dalmatinske županije, posmrtno imenovali počasnim građaninom Splitsko- dalmatinske županije. Nagrada je uručena njegovoj supruzi Vesni s kojom je bio u braku 44 godine.

Prisjetimo se, velikan hrvatske glazbene scene napustio nas je u 71.godini života, svega godinu dana nakon što mu je dijagnosticiran rak pluća.

Iako optimičan i pozitivan do zadnjeg trena, opaku bolest ipak nije mogao pobijediti. Čovjek koji je svojim specifičnim glasom i nevjerojatnom emotivnom interpretacijom uvijek iznova u svima nama budio emocije, s ovog svijeta otišao je samo fizički, jer svakom notom i svakim stihom živjet će sve dok glazba bude živa.

Grude.com