Oglas koji je izazvao lavinu komentara: Tražim muškarca za rad i obećavam da ću mu pružiti i više nego što može zamisliti

oglas
Ostala sam sama na ovoj farmi, moji su prošle godine umrli, te sam se odlučila na ovaj potez. Rijetko izlazim jer stvarno nemam, vremena jedva čekam da padne mrak i da odem leći. Stoga tražim dečka koji bi me oženio, i skupa sa mnom radio na mojoj farmi.

Obećavam da ću mu pružiti i više nego što može zamisliti. Biti ću mu prava kuharica i domaćica.

Njegovo je samo da me voli i da se brine o 150 grla stoke; 13 krava, 8 koza, 66 ovaca + 34 janjadi, 46 pilića, 19 telića, 11 bikova, 4 pasa i 12 mačaka. To mora tri do četiri puta dnevno hraniti i pojiti, ne smije im manjkati niti hrane niti vode. Redovno moraju jesti.

A nakon toga na farmi ima i drugog posla, od čišćenja štale, košenja, prevrtanja i kupljenja sijena, pravljenje silaže i bala za zimski period, a uz to treba orati, tanjurati, saditi i sijati kao i na svakom drugom imanju.

Mora ići u šumu u nabavku drva, da ih sruši, doveze kući i iscijepa, a ja ću biti toliko dobra da ću mu ih pomoći složiti na njihovo mjesto. Također se podrazumijeva da će svako jutro potpaliti vatru i ugrijati naš zajednički dom.