Odgovor bogataša sponzoruši: Evo zašto te neću oženiti!

"Mlada i lijepa djevojka", kako je sebe opisala na forumu, postavila je pitanje šta treba uraditi da bi se udala za bogatog čovjeka.

Pitanje je glasilo ovako:

"Bit ću iskrena u svemu što ću ovdje napisati. Imam 25 godina i jako sam lijepa. Imam stila i dobar ukus. Želja mi je da se udam za čovjeka koji zarađuje najmanje 500 tisuća dolara godišnje. Možda mislite da sam pohlepna, ali po meni zarada od milijun dolara godišnje u New Yorku spada u srednju klasu.

Moj zahtjev je razuman. Ima li na ovom forumu ima netko s godišnjom plaćom od 500 tisuća dolara, a da nije oženjen? Ako ima, za njega imam jedno pitanje: Šta trebam uraditi da se udam za tebe? Oni koje sam dosad upoznala najviše su zarađivali 250 tisuća godišnje i to je, izgleda, moja gornja granica. Ako netko želi da se preseli u rezidencijalnu četvrt na zapadu New Yorka, 250 tisuća jednostavno nije dovoljno.

Zbog toga, ovdje ponizno postavljam nekoliko pitanja:
1) Gdje se najčešće druže bogate neženje? (Navesti adrese barova u koje izlaze)
2) Na koju starosnu grupu trebam ciljati?
3) Zašto je većina supruga bogataša prosječnog izgleda?
4) Kako odlučujete koja će biti vaša supruga, a koja samo djevojka
?
Gospođica Priti".

Gospođici je odgovor ubrzo stigao, i to od strane nikog drugog do direktora korporacije J.P. Morgan:

"Pročitao sam tvoj post s velikim zanimanjem. Postoji mnogo djevojaka koje imaju slična pitanja kao što su tvoja. Dopusti mi da ti odgovorim iz profesionalnog kuta. Moj godišnji prihod je veći od 500 tisuća dolara, što zadovoljava tvoje potrebe.

S gledišta poslovne osobe, bila bi loša odluka oženiti tebe. Ostavimo pojedinosti na stranu i pokušajmo na to gledati kao razmjenu "ljepote" za "novac". Osoba A pruža ljepotu, dok osoba B tu ljepotu plaća novcem.

Međutim, ovdje postoji jedan ozbiljan problem. Tvoja ljepota će nestati, ali moj novac neće, bar ne bez nekog ozbiljnog razloga. Činjenica je da se moj prihod može uvećavati iz godine u godinu, dok ti iz godine u godinu teško možeš biti ljepša.

Stoga, s gledišta ekonomije, ja sam uvažavanje imovine, a ti si amortizacija imovine. Ako je tvoja imovina samo ljepota, ona za deset godina neće vrijediti ništa. Riječnikom "Wall Streeta" svaka trgovina ima početnu točku, a izlazak s tobom je "točka početka trgovine".

Ako je trgovinska vrijednost nečega pala, mi ćemo je prodati jer nije dobra ideja držati dugoročno nešto što propada. Možda će ti ovo grubo zvučati, ali propadanjem tvoje ljepote biznismen će te prodati ili dati pod "zakup".

I pazi djevojko, onaj koji zarađuje 500 tisuća dolara godišnje nije budala. Možda će izaći s tobom, ali te neće oženiti. Savjetovao bih te da odustaneš od svoje potrage za bogatim čovekom. Inače, i sama možeš postati uspješna i zarađivati 500 tisuća godišnje. Za to imaš više šansi nego da oženiš bogatu budalu".